Om je diploma secundair onderwijs te behalen kan je een opleiding AAV combineren met een beroepsgerichte of diplomagerichte opleiding. Neem hieronder een kijkje tussen de mogelijkheden die je op dit moment bij Cursa hebt.

ADMINISTRATIE

In het studiegebied “administratie” bieden we 3 opleidingen aan

BAKKERIJ

HORECA

Binnen het studiegebied horeca zijn er verschillende richtingen waarin je je kan specialiseren. (vb grootkeukenkok, grootkeukenverantwoordelijke, hotel, hotelbedrijf, keukenverantwoordelijke, kok, traiteur-banketaannemer, verantwoordelijke brasserie taverne, bistro en zaalverantwoordelijke). Binnen Cursa heb je momenteel volgende mogelijkheden

HUISHOUDHULP

Vanaf september 2020 gaan we van start met deze nieuwe diplomagerichteopleiding.
Meer informatie hierover volgt later.
Stuur alvast een mailtje naar info@cursa.be indien u hiervoor interesse heeft.

ICT TOEPASSINGEN/ TECHNIEKEN

Ben je meer thuis in de wereld van de computer en wil je hier een toekomst in uitbouwen, dan kan hebben we verschillende ICT-opleidingen waarin je je kan specialiseren.

LICHAAMSVERZORGING

In het studiegebied lichaamsverzorging biedt Cursa 2 opleidingen aan die leiden tot een diploma.

TECHNIEKEN

Binnen de technieken zijn er verschillende mogelijkheden om een diploma te behalen.

AUTO

Je eigen wagen leren onderhouden, op eigen houtje je wagen klaarmaken voor de keuring, een diagnose stellen, weten hoe een motor werkt, een elektrische storing opsporen en herstellen of je motor reviseren?

HOUTBEWERKING

In de opleiding Hout, leer je alles over hout als materiaal en houtbewerking. Hout is een puur materiaal dat zich uitstekend leent voor het maken van meubels en voor toepassingen in en rond het huis. Je komt alles te weten over de eigenschappen van hout, hoe je het kan bewerken en welke uitrustingen je nodig hebt als houtbewerker, meubelmaker of schrijnwerker. 

MECHANICA ELEKTRICITEIT

In de opleiding “Hersteller Witgoed” worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd voor het herstellen van huishoudtoestellen. Alles begint met het stellen van een juiste diagnose. De vaststelling van de fout en de oorzaak van de fout. Gevolgd door het bestellen van de benodigde onderdelen. Het herstellen opnieuw aansluiten en installeren maakt de job volledig. Resultaat: Een technisch geschoolde hersteller, die zelfstandig en met kennis van zaken, op een zorgvuldige manier, herstellingen kan uitvoeren. Alle kneepjes van het vak komen zorgvuldig aan bod.

KOELING EN WARMTE

Dit is een kleine cursus sanitair voor klusjesmannen en mensen die graag de opleiding willen starten van loodgieter. 

LASSEN

 Gekwalificeerde lassers zijn schaars. Het is niet voor niets een knelpuntberoep! Volg je bij ons een opleiding tot lasser dan kan je terecht in alle takken van de metaalverwerkende industrie zoals constructie, centrale verwarming, carrosserie, …

ZORG

Binnen de “zorgsector” bieden we verschillende opleidingen aan binnen Algemene zorkundige en specifieke zorgkundige.

Algemene personenzorg

Specifieke personenzorg