Praktische info

Graag bezig met cijfers en centen? Op zoek naar een boeiende en zekere job in de ruime administratieve sector of naar een opleiding om je kennis van boekhouding, informatica, fiscaliteit én/of talen bij te spijkeren? De arbeidsmarktgerichte opleiding is een ideale mix van theorie en praktijk.
Overzicht opleiding
Boekhoudkundige bediende is een beroeps- en diplomagerichte opleiding uit het Tweedekansonderwijs. Je leert er onder andere volgende begrippen kennen.
Brede bedrijfseconomische vorming
belangrijke informaticatoepassingen
Inleiding tot de BTW
Labo fiscaliteit
Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden
Er zijn geen specifieke instapvereisten voor deze cursus. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules. Twijfel je in welke module je wel en niet kan instappen, neem dan gerust contact op met ons secretariaat, zij zullen u hierin verder begeleiden.
Opleidingsstructuur en modules

Duur van de opleiding
Deze opleiding kan u bij ons volgen in dagonderwijs gedurende 2 schooljaren.
Inschrijvingskosten
U betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding is begrensd op 300€ per semester. Indien u recht heeft op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.
Instapmomenten
Deze cursus heeft instapmomenten in september en februari.
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.
Studiebewijs
Als je alle modules van de opleiding boekhouding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat boekhoudkundig bediende. Volg je deze opleiding in combinatie met AAV, dan behaal je tevens je diploma secundair onderwijs.
Extra info/ documenten
Om al eens een kijkje te nemen naar het specifieke uurrooster van deze opleiding, kan u hier klikken.