menu

Administratie

Terug naar overzichtarrow right

Praktische info

Een onthaalmedewerker is het uithangbord van een bedrijf of organisatie. Als eerste aanspreekpunt geef jij klanten het gevoel dat ze welkom zijn. Je geeft klanten de gewenste informatie of verbindt hen door naar de juiste persoon. Je ondersteunt collega’s met administratieve en logistieke taken.

Wat leer je?

Je leert in deze opleiding vlot werken met kantoorsoftware en hoe je vlot telefonisch communiceert. Daarnaast leer je ook zakelijk communiceren in het Nederlands, Engels, Frans én Duits. Wanneer je deze opleiding combineert met twee extra modules van Polyvalent Administratief Bediende behaal je twee diploma’s op het einde van je traject.

Na deze opleiding kan je onmiddellijk terecht op de arbeidsmarkt als onthaalmedewerker of je kan doorstromen naar een vervolgopleiding in het hoger onderwijs.

Overzicht van de modules

Duurtijd

Je kan deze opleiding volgen in dagonderwijs. De duurtijd van de opleiding is 2 jaar, waarbij je 4 dagen per week les zal volgen. Het traject verkorten kan aan de hand van vrijstellingen. Uiteraard is ook een traject op maat mogelijk.

Lesplaats

Deze opleiding kan je volgen bij CVO Cursa in Hasselt.

Toelatingsvoorwaarden / voorkennis

Er is geen voorkennis vereist om te starten aan deze opleiding. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.

Studiebewijs

Op het einde van elke module krijg je een deelcertificaat van de opleiding. Als je alle modules van de opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat Administratief Medewerker Onthaal. Volg je deze opleiding in combinatie met AAV, dan behaal je tevens je diploma secundair onderwijs.

Kostprijs

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs € 1,50/ lestijd. Het inschrijvingsgeld voor deze opleiding is begrensd tot € 300 inschrijvingsgeld per semester.
Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), betaal je uiteraard minder.

Indien je slaagt voor AAV en deze beroepsgerichte opleiding en dus een diploma secundair onderwijs behaalt, wordt je inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.

Wanneer je 25 jaar of jonger bent, heb je nog steeds recht op behoud van kinderbijslag, als je ten minste voor 17 lestijden per week inschrijft. 

Inschrijven

Starten met de opleiding kan in september en februari. Klik rechts bovenaan op het rooster om een afspraak te maken met de coördinator voor een intakegesprek.

Voor meer informatie kan je ook steeds terecht bij de coördinator Sofie Engelen (011 42 90 17 of tkohasselt@cursa.be