Handtassen en Accessoires

Vak Dag Uur Periode Vestiging Inschrijvingsgeld
Basis handtassen Donderdag 18:00 - 21:35 12/09/2019 - 24/06/2021 Genk Halmstraat 240 Ik wil mij inschrijvenarrow right
Handtassen: basis Dinsdag 18:00 - 21:35 03/09/2019 - 30/06/2020 Genk Halmstraat 240 De cursus is volzet maar ik zou graag op de hoogte blijven arrow right

Praktische info

Tassen zijn zeker niet tijdloos, want het hoort immers bij de kleding die je draagt. Daarbij komt het dat de spullen die je in je tas draagt anders zijn dan de spullen van 20 jaar geleden. Denk maar aan de gsm, e-reader, enz. Ook de binnenkant van een tas moet je aanpassen aan het gebruik van je spullen.

Marokijnbewerker

In de opleiding Marokijnbewerker werk je met leder en leer je zelf handtassen ontwerpen. De volledige cursus duurt vier schooljaren en is zowel gericht naar geïnteresseerden zonder enige ervaring in textiel als naar meer ervaren cursisten die met leer willen gaan werken.   De opleiding Marokijnbewerker is een praktijkgerichte opleiding waarin je stap voor stap het materiaal leert kennen en verschillende technieken krijgt aangeleerd. Leder snijden, knippen, lijmen en schalmen zijn vaardigheden die minstens zoveel aan bod komen als het stikken zelf. We beginnen met bestaande patronen en geleidelijk aan kan je meer eigen creativiteit inbrengen.   In het lokaal is voor elke cursist is een ledernaaimachine beschikbaar zodat je steeds aan je projecten kan verder werken.

DOELGROEP

Deze cursus is zowel gericht naar cursisten zonder enige textielervaring als naar cursisten die de basisbegrippen en basistechnieken al beheersen en die meer ervaring wil opdoen.

In de klas zijn verschillende leermachines aanwezig zodat het werken met leer geen probleem kan zijn.