Praktische info

Tassen zijn zeker niet tijdloos, want het hoort immers bij de kleding die je draagt. Daarbij komt het dat de spullen die je in je tas draagt anders zijn dan de spullen van 20 jaar geleden. Denk maar aan de gsm, e-reader, enz. Ook de binnenkant van een tas moet je aanpassen aan het gebruik van je spullen.

INITIATIE HANDTASSEN, HANDSCHOENEN EN CEINTUREN

In de module initiatie komen de basisoefeningen aan bod:

Materiaalleer, werken met vormen, kleuren en materialen Oefeningen van verschillende soorten zakjes in de tas. Verschillende soorten sluitingen en afwerkingen van handvaten Afwerkingstechnieken: gebruik van paspels, doorlopende en zwevende soufflet, domino effect. Creatief zijn en oog voor perfectie nastreven.

DOELGROEP

Deze cursus is zowel gericht naar cursisten zonder enige textielervaring als naar cursisten die de basisbegrippen en basistechnieken al beheersen en die meer ervaring wil opdoen.

Na het beëindigen van deze module kan U naar de Module Realisaties.

REALISATIE HANDTASSEN, HANDSCHOENEN EN CEINTUREN

Deze module is vooral gericht op het zelf ontwerpen van je eigen handtas

Patroontekenen, afwerkingsvolgorde, kostenberekening Vrije keuze van modellen Toepassen van de basisoefeningen in nieuwe modellen. Streven naar een perfecte afwerking.

Vervolmaken van de cursus door het aanleren van het gebruik van het tuigleder en het handnaaien van ceinturen en handtassen.

In de klas zijn verschillende leermachines aanwezig zodat het werken met leer geen probleem kan zijn.