menu

Praktische info

Als medewerker bakkerij leer je alle soorten brood bakken. Je leert alle deegsoorten voorbereiden en je controleert alle processen die zich voordoen bij het bewerken van deeg en bij het bakken ervan.
Je leert met de oven werken. Je leert verschillende cakes, taarten en vlaaien bereiden.

Overzicht opleiding

Welke modules kan ik volgen ?
Broden en harde luxe
Zachte luxe
Taarten op basis van gistdegen
Beslagen
Vet- en kookdegen
Bladerdeeg

Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen specifieke instapvereisten voor deze cursus.

Deze opleiding staat open voor iedereen die interesse heeft in het beroep en bereid is om na de opleiding in het aangeleerde beroep aan het werk te gaan.

Opleidingsstructuur en modules

Duur van de opleiding

De volledige opleiding kan u bij ons volgen in 3,5 schooljaren afronden.

Inschrijvingskosten

U betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding zijn 120€ per module. Indien u recht heeft op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Heeft u alle opleidingen afgerond binnen deze opleiding dan heeft u recht op een certificaat medewerker bakkerij.

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx
michel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u

/

Praktische info

Wil je leren hoe je pralines kunt maken, hoe je het beste chocolade kunt smelten en tempereren en hoe je een vulling zoals een praliné of ganache maakt? Dan is deze cursus iets voor jou. België staat wereldwijd bekend om zijn lekkere chocolade. Chocolade behoort tot de vergankelijke souvenirs van elke toerist die België bezoekt. Pralines, truffels, marsepein, prachtige suikerstukken, … al het lekkers van de wereld!
Dit allemaal leer je in onze cursussen.

Overzicht opleiding

Tijdens onze cursus chocolaterie leer je alle ins en outs van het werken met chocolade en verdiep je je in het vak van chocolatier. Beginners kunnen de beginselen leren tijdens de Basis Chocolaterie. In deze cursus leer je ook hoe je lekkere dessertkoekjes maakt.
‘Toetje op de taart’ is een prachtig chocolade pronkstuk.
Je wordt herinnerd als de dessertkoning(in) wanneer je met jouw chocolade pronkstuk het feestdiner afsluit!

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om te mogen starten aan deze opleiding. 
Voor meer informatie kan je altijd terecht op onze secretariaten of op onze infomomenten.

Opleidingsstructuur en modules

Inschrijvingskosten

U betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding is 120€ per module van 80 lestijden. Indien u recht heeft op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en februari.
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Als je alle modules van deze opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat Chocoladebewerker.

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx
michel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u