menu
Chinees

Praktische info

Chinees

Praktische info

Ben je geboeid door de rijke Chinese cultuur en geschiedenis en raak je gefascineerd door de Chinese muur, het terracottaleger van Xi’an of de wolkenkrabbers van Shanghai…

Schrijf je dan zeker in voor de cursus Chinees en leer Chinees spreken van een native speaker, natuurlijk komt ook lezen en schrijven aan bod. Je zal snel ontdekken dat Chinees een taal is met karakter(s) maar echt niet zo moeilijk dan je zou denken. De Chinese grammatica is immers gemakkelijk en alles wordt op een eenvoudige manier bijgebracht.

Overzicht opleiding

Eerste jaar

In het eerste jaar maak je kennis met de Chinese taal.  De juiste uitspraak en intonaties van de Chinese karakters worden op een speelse manier grondig ingeoefend. Stilaan leer je eenvoudige gesprekken voeren zoals jezelf voorstellen, vertellen over hobby's, eten bestellen, de weg vragen, winkelen,...  

De leerkracht, die perfect Nederlands spreekt, is opgegroeid in China en zal jullie graag kennis laten maken met de rijke Chinese cultuur en gebruiken, de actuele politieke en economische ontwikkelingen, kalligrafie en Kungfu.

Je zal merken dat je de taal best snel begrijpt, en daarom wordt er op dit niveau veel gewerkt op het actief gebruiken van de taal.  Zo word je vanaf het begin ondergedompeld in de Chinese taal en cultuur.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om te mogen starten aan het eerste jaar Chinees.

Instapmomenten

De cursus start op 1 februari 2021 te Beringen.

De mogelijkheid bestaat dat de cursus (omwille van de coronamaatregelen) deels online en deels fysieke zal plaatsvinden.