menu

Praktische info

Hoe meer onze maatschappij afhankelijk wordt van computers, hoe meer nood er is aan onderlegde computertechneuten. De modulaire opleiding bestaat uit losse modules die leiden tot hetcertificaat van computeroperator maar die even goed apart kunnen gevolgd worden.

Overzicht opleiding

De opleiding bestaat uit drie grote delen, namelijk hardware, besturingssystemen en netwerken.
Na deze opleiding hebben processoren en routers geen geheimen meer voor jou!
Je leert PC’s, servers, portables en randapparaten in een netwerkomgeving installeren en onderhouden. Je gebruikt verschillende client-server besturingsystemen. Je leert een netwerkbekabelen en allerlei applicaties te installeren op servers.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om te starten aan deze opleiding. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.

Twijfel je in welke module je kunt instappen? Neem contact op met onze secretariaten.

Opleidingsstructuur en modules

Duur van de opleiding

De opleiding wordt over een duur van 1.5 schooljaren georganiseerd. De opleiding van computeroperator omvat 580 lestijden. De opleiding wordt over 2 dagen per week georganiseerd.

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en februari.
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Als je alle modules van de opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat computeroperator. Volg je deze opleiding in combinatie met AAV, dan behaal je tevens je diploma secundair onderwijs.