menu

Praktische info

Deze opleiding hulpkok is een opleiding met eigen finaliteit maar ook ter voorbereiding voor de opleiding kok. De hulpkok is in staat alle basisgerechten en bereidingen op een professionele manier voor te bereiden en af te werken. Deze opleiding is de basis voor een succesvol vervolg.

Overzicht opleiding

In de opleiding hulpkok worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Tijdens de opleiding leer je:

richtlijnen naleven met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken
de lokalen en keuken en zaalmaterialen onderhouden
basisbereidingen in de keuken uitvoeren
de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren, warme en koude maaltijden bereiden
maaltijden bereiden met zowel vlees, gevogelte als vis
én …. nagerechten bereiden.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om te starten aan deze opleiding.

Opleidingsstructuur en modules

Inschrijvingskosten

U betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding zijn 120€ per module van 80 lestijden en 60€ per module van 40 lestijden. Indien u recht heeft op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Heeft u deze 6 modules afgerond, dan heeft u recht op een certificaat hulpkok

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx
michel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u

Praktische info

Overzicht opleiding

In de opleiding Medewerker brasserie taverne bistro worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van consumptie-ijsproducten en het bereiden van snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten.
Tijdens de opleiding moet je vooraf enkele basismodules afwerken. Dan kan je aan de meer gespecialiseerde modules beginnen. De modules kennen een kleiner theoretisch gedeelte en zijn overwegend praktijkuitvoerend.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Je moet het certificaat van hulpkok behaald hebben.

Opleidingsstructuur en modules

Inschrijvingskosten

U betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding zijn 120€ per module van 80 lestijden.
Indien u recht heeft op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Deze opleiding leidt tot certificaat Medewerker brasserie, taverne, bistro.

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx m
ichel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u

/

Praktische info

Deze opleiding is voor elke gedreven kok die de ambitie heeft om zelfstandig een eigen keuken te runnen. Je bent in staat om banketten te organiseren en de meest verfijnde gerechten te bereiden.

Overzicht opleiding

De Traiteurkok doet de mise-en-place en (voor)bereidingen conform de afspraken met de klant.
Hij staat in voor de warme en koude bereidingen, voor de presentatie en schikkingen van de gerechten.
Je werkt eerst drie modules af. Het zijn visgerechten, vleesgerechten en streekgerechten. Deze modules tellen telkens 80 lestijden. Je zal naast de bereiding op zich ook aandacht besteden aan het opstellen van een werkschema. De recepten lezen en begrijpen. Je leert steeds meer producten en keukenmateriaal gebruiken. De verschillende bereidingstechnieken komen uitvoerig aan bod.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Je moet het certificaat van hulpkok voorleggen om met de opleiding van kok te starten.

Opleidingsstructuur en modules

Inschrijvingskosten

U betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding zijn 120€ per module van 80 lestijden. Indien u recht heeft op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Als u al deze modules heeft afgerond dan heeft u recht op een certificaat traiteurkok.

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx m
ichel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u

Praktische info

Deze opleiding hulpkok is een opleiding met eigen finaliteit maar ook ter voorbereiding voor de opleiding kok. De hulpkok is in staat alle basisgerechten en bereidingen op een professionele manier voor te bereiden en af te werken. Deze opleiding is de basis voor een succesvol vervolg.

Overzicht opleiding

Je werkt de modules visgerechten, vleesgerechten en streekgerechten af. Je zal naast de bereiding op zich ook aandacht besteden aan het opstellen van een werkschema. De recepten lezen en begrijpen. Steeds meer producten en keukenmaterieel leer je gebruiken. De verschillende bereidingstechnieken komen uitvoerig aan bod. Zowel voor de vis als vleesbereidingen worden aangepaste sauzen bereid. Tenslotte worden zowel de vissoepen als soepen bereid op basis van vlees besproken en bereid. Voor de module streekgerechten worden de streekproducten onderzocht en toegepast in allerlei bereidingen. Je mag dit beschouwen als het bereiden van specialiteiten.

In deze opleiding wordt er naderhand steeds meer creatief aan de slag gegaan. Experimenteren met smaken en geuren, creatieve bordschikkingen enz.
Een kok creëert gerechten en gaat voor belevingen in de gastronomie !

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Je hebt het certificaat van hulpkok reeds behaald.

Opleidingsstructuur en modules

Inschrijvingskosten

U betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding zijn 120€ per module van 80 lestijden en 60€ per module van 40 lestijden. Indien u recht heeft op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Deze opleiding leidt tot een certificaat van beroepsopleiding: Kok
In combinatie met ‘Aanvullende algemene vorming‘ leidt bekom je een diploma secundair onderwijs.

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx m
ichel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u