menu

Praktische info

"Good food is good mood"

De mooiste momenten worden meestal aan tafel beleefd. Zou het niet mooi zijn mensen gelukkig te maken met je kookkunst? U op weg helpen naar het slagen hierin is voor ons een uitdaging!

Overzicht opleiding

Alle kookgeheimen kom je te weten in één avond per week. Er is geen enkele voorkennis vereist om te beginnen aan deze culinaire ontdekking. In de eerste module maken we kennis met de keuken en haar kookgerief, maar ook de vele kookbenodigdheden krijgen een naam. Het lokaal is verdeeld in kookeilandjes waarin je per twee of drie werkt, afhankelijk van de module en het aantal cursisten.

Elke cursist maakt naar eigen vermogen en onder begeleiding van een gemotiveerde leerkracht een opgelegd gerecht, om op het einde van de avond te komen tot een menu waarvan we samen het resultaat kunnen proeven. In ieder gerecht zit er wel één of andere basistechniek verweven die we onder de knie proberen te krijgen. De moeilijkheidsgraad van de gerechten en de technieken evolueert naarmate de lessen en de modules vorderen.

Is al dat kokkerellen iets voor jou, dan willen wij je graag verwelkomen en begeleiden in die evolutie naar een echte cuisinier!

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden


Voor de beginners is er onze basiscursus, deze kan je zonder voorkennis starten. Voor meer ervaren koks zijn er de modules trendy en gastvrij koken. Voor wie het graag eens anders heeft, zijn er de alternatieve gerechten. Alle modules worden apart aangeboden. Je kiest dus zelf hoever je wilt gaan.

Wil je vers brood, taarten, koekjes en ander lekker gebak zelf kunnen bereiden? Of hou je meer van quiches en ander hartig gebak? Volg dan eerst een basiscursus, om je daarna te wagen aan banketbakken.

Twijfel je in welke module je kunt instappen? Neem contact op met onze secretariaten of kom langs voor een proeflesje.

Opleidingsstructuur en modules

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding zijn 120€ per module van 80 lestijden. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Elke module geeft recht op een deelcertificaat van de opleiding. Heb je alle modules afgerond, dan heb je recht op een certificaat koken.

Extra kosten

Elke module brengt wat extra kosten met zich mee. Je betaalt deze kosten op het moment van inschrijving aan het secretariaat.
Deze kosten dekken de meeste grondstoffen voor een hele module. Uiteraard kan de prijs hiervan afwijken, enkel in onderling overleg met de leerkracht. (indien er duurdere producten gekozen worden, zal de prijs ook stijgen) Hieronder krijgt u een indicatie van de extra kosten per module.

Lekker voor alledag: 126,00 €
Trendy koken: 144,00 €
Aangepast koken: 162,00 €
Gastvrij koken: 180,00 €
Bakken: 126,00 €

Extra informatie

Meer informatie kan je krijgen op de secretariaten  waar deze opleiding wordt ingericht.