menu

Praktische info

Deze opleiding hulpkok is een opleiding met eigen finaliteit maar ook ter voorbereiding voor de opleiding kok. De hulpkok is in staat alle basisgerechten en bereidingen op een professionele manier voor te bereiden en af te werken. Deze opleiding is de basis voor een succesvol vervolg.

Overzicht opleiding

In de opleiding hulpkok worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Tijdens de opleiding leer je:

richtlijnen naleven met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken
de lokalen en keuken en zaalmaterialen onderhouden
basisbereidingen in de keuken uitvoeren
de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren, warme en koude maaltijden bereiden
maaltijden bereiden met zowel vlees, gevogelte als vis
én …. nagerechten bereiden.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om te starten aan deze opleiding.

Opleidingsstructuur en modules

Inschrijving

De modules 'Eenvoudige vlees-en gevogeltegerechten (40lst) en de module 'Eenvoudige nagerechten' (40lst) worden gelijktijdig ingeschreven.

De modules 'Eenvoudige visgerechten' (40lst) en de module 'Eenvoudig gerechten met groeten en kruiden' (40lst) worden gelijktijdig ingeschreven

Omschakeling naar vernieuwde opleiding 'Hulpkok'. 


Cursisten die reeds een gedeelte van het programma 'Hulpkok' hebben afgewerkt en nog enkele modules moeten volgen of voor vrijstellingen gaan , kunnen best contact opnemen met het secretariaat of de lesgever om te bepalen welke modules in de nieuwe opleiding nog moeten afgewerkt worden of tot een vrijstelling leiden.

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding zijn 120€ per module van 80 lestijden en 60€ per module van 40 lestijden. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Het inschrijvingsgeld wordt verdubbeld als je de module voor de 4de maal herneemt.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Hebt je deze 9 modules afgerond, dan hebt je recht op een certificaat hulpkok

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx
michel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u