menu

Humane Wetenschappen

  • Humane Wetenschappen (SO)
Terug naar overzichtarrow right
naar het rooster ▾

Praktische info

Deze opleiding wil aan volwassenen die tijdens hun schooltijd om welke reden dan ook hun eerste kans gemist hebben om een diploma van Secundair Onderwijs te behalen, een tweede kans geven om dit diploma alsnog te behalen.

"Als ik bij enkele van onze huidige cursisten vraag naar hun drijfveer om te starten, dan krijg ik vaak als antwoord dat men op de huidige arbeidsmarkt weinig of geen kansen krijgt om zich ten volle te ontplooien wanneer dit ene diploma ontbreekt. Voor bepaalde jobs kan je zelfs geen vast contract aangeboden krijgen wanneer je geen diploma secundair onderwijs in je bezit hebt. Op die manier voel je je aan de kant geschoven, minderwaardig,… afhankelijk of je capaciteiten. Een andere beweegreden is dat men graag in het Hoger Onderwijs zou willen instappen. Doch, zonder diploma secundair onderwijs kan die droom niet waargemaakt worden.
toch opnieuw volwaardig aan die arbeidsmarkt te kunnen deelnemen of om die mooie droom van het Hoger Onderwijs te kunnen realiseren, kan je opteren studies aan te gaan voor het behalen van het diploma secundair onderwijs. Dit wil niet automatisch zeggen dat je daarom een (eventuele) huidige job dient op te zeggen, in sommige situaties kan een combinatie studie en werk perfect mogelijk zijn.
"

Jo Van Schelvergem coördinator tweedekansonderwijs Cursa Hasselt

Overzicht opleiding

De opleiding omvat de vakken van de algemene vorming ASO3, aangevuld met de specifieke vakken voor de Humane Wetenschappen.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om te mogen starten aan deze opleiding. 
Het is belangrijk om tijdig in te schrijven, klik op het rooster en schrijf je in voor een intake gesprek met onze coördinatoren.
De eerste week van september wordt besteed aan het opfrissen van je kennis en het voorbereiden van een reeks proeven. Door middel van deze proeven kunnen we je de juiste modules toekennen.

Opleidingsstructuur en modules

Duur van de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden, we kunnen de trajecten aanpassen aan je eigen snelheid. Onze coördinatoren zullen je begeleiden naar de juiste keuze.

Inschrijvingskosten

Voor het algemeen vormend gedeelte betaal je geen inschrijvingsgeld, maar enkel een bijdrage voor de cursus en andere onkosten.
Behoud van kinderbijslag: voor -25 j. + bij inschrijving voor minstens 17 lestijden.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september. Het is tevens ook belangrijk om tijdig in te schrijven. De eerste week van september wordt besteed aan het opfrissen van je kennis en het voorbereiden van een reeks proeven. 
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor een intake gesprek voor deze cursus.

Studiebewijs

Als je alle modules van deze opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een diploma secundair onderwijs richting humane wetenschappen. Dit diploma geeft toegang tot het hoger onderwijs.

Extra info/ documenten