menu

Italiaans

Terug naar overzichtarrow right
naar het rooster ▾

Praktische info

Gaat je hart sneller kloppen als je Italiaans hoort? Hou je van pasta en wijn in één van de gezellige ristoranti, mode in Milano, kunststeden als Firenze en Roma, genieten van het Toscaanse platteland, een wondermooie opera, de Venetiaanse gondels of een echte cappuccino op een typische piazza? Schrijf je dan in voor een cursus Italiaans, want onze enthousiaste leerkrachten bieden je de sleutel tot deze zingende taal die tot ieders verbeelding spreekt. Op een vlotte en duidelijke manier ga je op pad in het Italiaans van alledag.

Opleidingsstructuur en modules

Structuurschema Italiaans Richtgraad 1 240 lestijden
Volgorde van de pijlen volgen in het leertraject.

Overzicht opleiding

Eerste jaar Breakthrough A + B

In het eerste jaar maak je kennis met de Italiaanse taal. Je zal merken dat je de taal best snel begrijpt, en daarom wordt er op dit niveau veel gewerkt op het actief gebruiken van de taal, vaak per twee of in kleine groepjes. Vanaf de eerste les spreek je al Italiaans. Zo word je vanaf het begin ondergedompeld in de Italiaanse taal en cultuur.

Tweede jaar Waystage A + B

In het tweede jaar maak je verder kennis met de Italiaanse taal. Aan het einde van dit jaar heb je al een goede basis verworven en kan je al een heel eind op weg: praten gaat echt al makkelijker nu! Je wordt verder ondergedompeld in de Italiaanse taal en cultuur op een interactieve manier.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om te mogen starten aan het eerste jaar Italiaans.

Heb je een deelcertificaat van het eerste jaar, kan je zo naar module 2, maar ook als je slaagt voor een toelatingsproef, dan kan je starten in het tweede jaar. Neem contact op met jouw leerkracht om hierover goede afspraken te maken.

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding is 180€ per schooljaar. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus loopt over een volledig schooljaar. Mits voorkennis kan u in februari instappen in de bestaande modules.
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Op het einde van elke module Breakthrough A+B (eerste jaar) en Waystage A+B (tweede jaar) krijg je een deelcertificaat van de opleiding. Als je alle modules van richtgraad 1 hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat Italiaans Richtgraad 1.

Extra informatie

Meer informatie kan je krijgen op de secretariaten waar deze opleiding wordt ingericht.