menu

Kapper en Schoonheidsspecialist

Terug naar overzichtarrow right
naar het rooster ▾

Praktische info

Altijd al gedroomd van een eigen kapsalon, maar je hebt geen idee hoe je dat moet aanpakken? Ben je benieuwd naar nieuwe modetrends, zoals snit- en/of kleurtechnieken? Of wil je extra praktijkervaring opdoen?

Daarvoor kan je bij ons terecht! 

Opleidingsstructuur en modules

Structuurschema kapper 1280 lestijden.
De cursist is door de pijl gebonden aan een verplichte volgorde in het traject

Overzicht opleiding

Je start met de basis: haar wassen en drogen, brushen en bijknippen van de puntjes van het haar. De aangeleerde technieken worden steeds verder uitgediept zodat je de perfecte hairlook voor vrouwen en mannen onder de knie krijgt. Kleuren, balayage, permanenten en opsteekkapsels komen aan bod. Behalve de praktijk krijg je ook de nodige basis van theorie mee. Kennis van producten, materialen en chemische samenstellingen zijn hierbij van essentieel belang. We leren je ook make-up technieken.

Na het slagen voor de volledige opleiding ontvang je een diploma erkend door het Departement Onderwijs en Vorming. Je tewerkstellingsmogelijkheden zijn dan zeer ruim. Je kan dan:

  • je eigen zaak starten als zelfstandige kapper in hoofd- of bijberoep
  • als medewerker bij een zelfstandige kapperszaak aan de slag gaan 
  • als vertegenwoordiger werken voor een bedrijf dat handelt in kappersbenodigdheden
  • als verkoopster werken in dienstverband in zaken en winkels die cosmetica en verzorgingsproducten voor het haar verkopen 

Voorkennis toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules. Voor sommige modules moet je wel de volgtijdelijkheid respecteren( zie pijlen verplichte volgorde in het traject).

Twijfel je in welke module je kunt instappen? Neem contact op met onze secretariaten.

Duur van de opleiding

Genk
Dagopleiding gedurende 1 jaar, 4 dagen per week.
Van 9.00 tot 17.30 op maandag ,dinsdag en woensdag in de school.
1 dag per week op de werkplek ( kapsalon)

Hasselt
Avondopleiding
Opleiding kan afgewerkt worden op 4 jaar aan 2 avonden per week.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en februari. Ben je te laat ? Je kan altijd nog inschrijven voor 1/3 van de cursustijd verlopen is. Informeer hiervoor op het secretariaat. Best is de start niet te missen!

Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Als je alle modules van de opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat hersteller witgoed. Volg je deze opleiding in combinatie met AAV, dan behaal je tevens je diploma secundair onderwijs. Kijk verder op deze website voor meer info

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ) betaal je uiteraard minder.

Indien je nog Aanvullende algemene vorming volgt en slaagt in de beide opleidingen (AAV en de beroepsopleiding), dan kan je het inschrijvingsgeld terug krijgen van de beroepsopleiding.

Extra informatie

Meer informatie kan je krijgen op de secretariaten (Genk en Hasselt) waar deze opleiding wordt ingericht.