In de opleiding keukenmedewerker worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Tijdens de opleiding leer je:
richtlijnen naleven met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken de lokalen en keuken en zaalmaterialen onderhouden basisbereidingen in de keuken uitvoeren de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren, warme en koude maaltijden bereiden maaltijden bereiden met zowel vlees, gevogelte als vis én …. nagerechten bereiden.
Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden
Er is geen voorkennis vereist om te starten aan deze opleiding.
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lst
in deze module leer je onder andere:
het vlees en gevogelte in ontvangst nemen
het vlees en gevogelte opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor eenvoudige gerechten
groeten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden
specifieke ingrediënten gebruiken bij de bereiding
de basisbereidingstechnieken toepassen bij hapjes, garnituren, sauzen,....
de basis dresseertechnieken toepassen op een bord met eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
buffetten klaarzetten
Verpakken en etiketteren van de bereidingen
Eenvoudige visrgerechten 40lst
in deze module leer je onder andere :
de vis in ontvangst nemen
de vis opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor eenvoudige gerechten
groeten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden
specifieke ingrediënten gebruiken bij de bereiding van vis
de basisbereidingstechnieken toepassen bij hapjes, garnituren, sauzen,....
de basis dresseertechnieken toepassen op een bord met eenvoudige visgerechten
buffetten klaarzetten voor visgerechten
Verpakken en etiketteren van de visbereidingen
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden 40lst
in deze module leer je onder andere ;
neemt de groenten en fruit in ontvangst
de groenten en fruit opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor eenvoudige gerechten met groenten en fruit
groeten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden
specifieke ingrediënten gebruiken bij de bereiding van groenten en fruit
de basisbereidingstechnieken toepassen bij hapjes, garnituren, sauzen,....
de basis dresseertechnieken toepassen op een bord met groenten en fruit
Je stelt maaltijdpakketten samen en verpakt of sluit dienbladen af
Eenvoudige nagerechten 40lst
in deze module leer je onder andere :
Je voert de voorbereidingen uit voor eenvoudige nagerechten
je wast fruit, maakt het schoon en versnijdt het
je gebruikt specifieke ingrediënten bij de bereiding van nagerechten
je past bereidingstechnieken toe voor het bereiden van zuivelbereidingen en basisnagerechten
je past dresseertechnieken toe op een bord met eenvoudige nagerechten
Inschrijven
De modules 'Eenvoudige vlees-en gevogeltegerechten’ (40lst) en de module 'Eenvoudig gerechten met groenten en kruiden' (40lst) worden gelijktijdig ingeschreven.
De modules 'Eenvoudige visgerechten' (40lst) en de module 'Eenvoudige nagerechten' (40lst) worden gelijktijdig ingeschreven
Inschrijvingskosten
Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding is 60€ per module van 40 lestijden .
Wanneer je de module voor de 4de keer volgt, betaal je 3€/lestijd maw 120€ voor een module
Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.
Instapmomenten
Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij! Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.
Studiebewijs
Hebt je deze 4 modules afgerond, dan hebt je recht op een certificaat keukenmedewerker
Extra info/ documenten
Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49
Secretariaat Michel Dierickx michel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71
Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag 15u tot 21u