menu

Praktische info

Overzicht opleiding

In de opleiding keukenmedewerker worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.

Tijdens de opleiding leer je:

richtlijnen naleven met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken
de lokalen en keuken en zaalmaterialen onderhouden
basisbereidingen in de keuken uitvoeren
de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren, warme en koude maaltijden bereiden
maaltijden bereiden met zowel vlees, gevogelte als vis
én …. nagerechten bereiden.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om te starten aan deze opleiding.

Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lst

in deze module leer je onder andere:

  • het vlees en gevogelte in ontvangst nemen
  • het vlees en gevogelte opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
  • de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor eenvoudige gerechten
  • groeten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden
  • specifieke ingrediënten gebruiken bij de bereiding
  • de basisbereidingstechnieken toepassen bij hapjes, garnituren, sauzen,....
  • de basis dresseertechnieken toepassen op een bord met eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
  • buffetten klaarzetten
  • Verpakken en etiketteren van de bereidingen

Eenvoudige visrgerechten 40lst

in deze module leer je onder andere :

  • de vis in ontvangst nemen
  • de vis opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
  • de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor eenvoudige gerechten
  • groeten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden
  • specifieke ingrediënten gebruiken bij de bereiding van vis
  • de basisbereidingstechnieken toepassen bij hapjes, garnituren, sauzen,....
  • de basis dresseertechnieken toepassen op een bord met eenvoudige visgerechten
  • buffetten klaarzetten voor visgerechten
  • Verpakken en etiketteren van de visbereidingen

Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden 40lst

in deze module leer je onder andere ;

  • neemt de groenten en fruit in ontvangst
  • de groenten en fruit opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
  • de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor eenvoudige gerechten met groenten en fruit
  • groeten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden
  • specifieke ingrediënten gebruiken bij de bereiding van groenten en fruit
  • de basisbereidingstechnieken toepassen bij hapjes, garnituren, sauzen,....
  • de basis dresseertechnieken toepassen op een bord met groenten en fruit
  • Je stelt maaltijdpakketten samen en verpakt of sluit dienbladen af

Eenvoudige nagerechten 40lst

in deze module leer je onder andere :

  • Je voert de voorbereidingen uit voor eenvoudige nagerechten
  • je wast fruit, maakt het schoon en versnijdt het
  • je gebruikt specifieke ingrediënten bij de bereiding van nagerechten
  • je past bereidingstechnieken toe voor het bereiden van zuivelbereidingen en basisnagerechten
  • je past dresseertechnieken toe op een bord met eenvoudige nagerechten

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd.
De kostprijs van deze opleiding is 60€ per module van 40 lestijden .

Wanneer je de module voor de 4de keer volgt, betaal je 3€/lestijd maw 120€ voor een module

Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Hebt je deze 4 modules afgerond, dan hebt je recht op een certificaat keukenmedewerker

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx
michel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u

Praktische info

Thermomix brengt wat je gerust mag noemen een revolutie in de keuken. Hij weegt, mengt, hakt, maalt, kneedt, klopt, roert, stoomt en kookt voor je.

In de opleiding keukenmedewerker, meer bepaald de module 'Eenvoudige gerechten met groeten en kruiden 'Thermomix', krijg je naast de basisopleiding, de gelegenheid om te experimenteren en te proeven van de mogelijkheden van deze keukenrobot. Hij is zeer populair zowel in de professionele keuken als bij de amateurkok.

Inschrijvingskosten

De kostprijs van deze opleiding is 60€ per module van 40 lestijden .
Wanneer je de module voor de 4de keer volgt, betaal je 3€/lestijd maw 120€ voor een module

Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Een aantal toestellen zijn beschikbaar in onze keukens. Een directe aanschaf is niet nodig om deze opleiding te volgen!

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Hebt je deze module afgerond, dan hebt je recht op het attest Eenvoudige gerechten met groeten en kruiden'.

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx
michel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u

Praktische info

Overzicht opleiding

In de opleiding keukenmedewerker worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.

Tijdens de opleiding leer je:

richtlijnen naleven met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken
de lokalen en keuken en zaalmaterialen onderhouden
basisbereidingen in de keuken uitvoeren
de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uitvoeren, warme en koude maaltijden bereiden
maaltijden bereiden met zowel vlees, gevogelte als vis
én …. nagerechten bereiden.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om te starten aan deze opleiding.

Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten 40lst

in deze module leer je onder andere:

  • het vlees en gevogelte in ontvangst nemen
  • het vlees en gevogelte opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
  • de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor eenvoudige gerechten
  • groeten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden
  • specifieke ingrediënten gebruiken bij de bereiding
  • de basisbereidingstechnieken toepassen bij hapjes, garnituren, sauzen,....
  • de basis dresseertechnieken toepassen op een bord met eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten
  • buffetten klaarzetten
  • Verpakken en etiketteren van de bereidingen

Eenvoudige visrgerechten 40lst

in deze module leer je onder andere :

  • de vis in ontvangst nemen
  • de vis opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
  • de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor eenvoudige gerechten
  • groeten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden
  • specifieke ingrediënten gebruiken bij de bereiding van vis
  • de basisbereidingstechnieken toepassen bij hapjes, garnituren, sauzen,....
  • de basis dresseertechnieken toepassen op een bord met eenvoudige visgerechten
  • buffetten klaarzetten voor visgerechten
  • Verpakken en etiketteren van de visbereidingen

Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden 40lst

in deze module leer je onder andere ;

  • neemt de groenten en fruit in ontvangst
  • de groenten en fruit opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
  • de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren voor eenvoudige gerechten met groenten en fruit
  • groeten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden
  • specifieke ingrediënten gebruiken bij de bereiding van groenten en fruit
  • de basisbereidingstechnieken toepassen bij hapjes, garnituren, sauzen,....
  • de basis dresseertechnieken toepassen op een bord met groenten en fruit
  • Je stelt maaltijdpakketten samen en verpakt of sluit dienbladen af

Eenvoudige nagerechten 40lst

in deze module leer je onder andere :

  • Je voert de voorbereidingen uit voor eenvoudige nagerechten
  • je wast fruit, maakt het schoon en versnijdt het
  • je gebruikt specifieke ingrediënten bij de bereiding van nagerechten
  • je past bereidingstechnieken toe voor het bereiden van zuivelbereidingen en basisnagerechten
  • je past dresseertechnieken toe op een bord met eenvoudige nagerechten

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd.
De kostprijs van deze opleiding is 60€ per module van 40 lestijden .

Wanneer je de module voor de 4de keer volgt, betaal je 3€/lestijd maw 120€ voor een module

Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Hebt je deze 4 modules afgerond, dan hebt je recht op een certificaat keukenmedewerker

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx
michel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u