menu

Praktische info

Deze opleiding hulpkok is een opleiding met eigen finaliteit maar ook ter voorbereiding voor de opleiding kok. De hulpkok is in staat alle basisgerechten en bereidingen op een professionele manier voor te bereiden en af te werken. Deze opleiding is de basis voor een succesvol vervolg.

Overzicht opleiding

Je werkt de modules visgerechten, vleesgerechten en streekgerechten af. Je zal naast de bereiding op zich ook aandacht besteden aan het opstellen van een werkschema. De recepten lezen en begrijpen. Steeds meer producten en keukenmaterieel leer je gebruiken. De verschillende bereidingstechnieken komen uitvoerig aan bod. Zowel voor de vis als vleesbereidingen worden aangepaste sauzen bereid. Tenslotte worden zowel de vissoepen als soepen bereid op basis van vlees besproken en bereid. Voor de module streekgerechten worden de streekproducten onderzocht en toegepast in allerlei bereidingen. Je mag dit beschouwen als het bereiden van specialiteiten.

In deze opleiding wordt er naderhand steeds meer creatief aan de slag gegaan. Experimenteren met smaken en geuren, creatieve bordschikkingen enz.
Een kok creëert gerechten en gaat voor belevingen in de gastronomie !

Opleidingsstructuur en modules

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Je hebt het certificaat van hulpkok reeds behaald.

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding zijn 120€ per module van 80 lestijden en 60€ per module van 40 lestijden. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Deze opleiding leidt tot een certificaat van beroepsopleiding: Kok
In combinatie met ‘Aanvullende algemene vorming‘ leidt bekom je een diploma secundair onderwijs.

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx m
ichel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u