menu

Praktische info

Als logistiek assistent ondersteun je het verplegend en verzorgend personeel in ziekenhuizen, woonzorgcentra of andere gezondheidsvoorzieningen.

Samenwerking CVO Qrios, CVO LBC en CVO Cursa in Beringen

Drie CVO's organiseren een samenwerking om deze opleiding in Beringen aan te bieden. Door de krachten te bundelen is het mogelijk om de opleiding Logistiek binnen een groter gebied in Limburg aan te bieden.
Voor meer informatie kan je terecht bij veerle.mertens@cursa.be

Overzicht opleiding

In deze opleiding komen volgende elementen aan bod:

  • Je leert hoe je het beste moet communiceren met de zorvragers, hef- en tiltechnieken, EHBO alsook logistieke technieken staan op het programma. Ook leer je omgaan met de verschillende materialen en hoe je deze moet onderhouden.
  • Tijdens de 2 modules begeleide intervisie deel je praktijkervaringen en individuele leerproblemen met je medecursisten. 
  • Je loopt in totaal minstens 250 uur stage in ziekenhuizen of woonzorgcentra. Het betreft hier 2 verschillende stageperiodes.
    Wij zorgen voor begeleiding en onderhouden de contacten tussen de school en praktijk- of werksituatie, we voorzien aangepaste opdrachten en we begeleiden je in je individueel leerproces. Je mag, indien gewenst, zelf je stageplaats kiezen.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om te mogen starten met deze opleiding. Heb je toch nog vragen of zit je met twijfels? Neem contact op met Veerle Mertens, coördinator van de zorgopleidingen, via veerle.mertens@cursa.be en zij helpt je graag verder.

Opleidingsstructuur en modules

Duur van de opleiding

Het standaardtraject voor deze opleiding kan je bij ons volgen in dagonderwijs gedurende 1 semester.

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding is 300€/semester. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en februari.
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Als je alle modules van deze opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat Logistiek assistent.

Meer info?

Neem contact op met Lydia Reberti, coördinator van de zorgopleidingen, via lydia.roberti@cursa.be . Zij helpt je graag verder.

Leslocatie Woonzorgcentrum Ocura Beringen
Openingsuren secretariaat
Mail beringen@cursa.be