menu

Praktische info

Tassen zijn zeker niet tijdloos, want het hoort immers bij de kleding die je draagt.
Daarbij komt het dat de spullen die je in je tas draagt anders zijn dan de spullen van 20 jaar geleden. Denk maar aan de gsm, e-reader, enz.
Ook de binnenkant van een tas moet je aanpassen aan het gebruik van je spullen.

Overzicht opleiding

In de opleiding Marokijnbewerker werk je met leder en leer je zelf handtassen ontwerpen. De volledige cursus duurt vier schooljaren en is zowel gericht naar geïnteresseerden zonder enige ervaring in textiel als naar meer ervaren cursisten die met leer willen gaan werken.  

De opleiding Marokijnbewerker is een praktijkgerichte opleiding waarin je stap voor stap het materiaal leert kennen en verschillende technieken krijgt aangeleerd. Leder snijden, knippen, lijmen en schalmen zijn vaardigheden die minstens zoveel aan bod komen als het stikken zelf. We beginnen met bestaande patronen en geleidelijk aan kan je meer eigen creativiteit inbrengen.  

In het lokaal is voor elke cursist is een ledernaaimachine beschikbaar zodat je steeds aan je projecten kan verder werken.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen specifieke instapvereisten voor deze cursus.
Deze cursus is zowel gericht naar cursisten zonder enige textielervaring als naar cursisten die de basisbegrippen en basistechnieken al beheersen en die meer ervaring wil opdoen.

Opleidingsstructuur en modules

Duur van de opleiding

De volledige opleiding kan je bij ons volgen in 4 schooljaren afronden.

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding zijn 240€ per schooljaar. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft enkel instapmomenten in september. Wees er snel bij, er is elk jaar een enorme wachtlijst voor deze cursussen.
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Als je alle modules van deze opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat marokijnbewerker.

Extra info/ documenten

In de klas zijn verschillende leermachines aanwezig zodat het werken met leer geen probleem kan zijn.