menu

Mode - kleding

Terug naar overzichtarrow right
naar het rooster ▾

Praktische info

Naaimarathon

Overzicht modules

BASIS NAAIEN 120Lt

In deze module maak je op een prettige manier kennis met alle facetten van het “mode maken” . Je leert de grondbeginselen van het naaien, nl. stikken, knippen, naaien, overlocken en strijken. Tevens maak je kennis met het machinepark en leer je kleine storingen oplossen. Je tekent eenvoudige patronen met behulp van modebladen en past deze aan aan jouw maten. Basis naaien : opent de deuren naar alle andere modules in mode.

(Realisaties ) ROK / PANTALON 120 Lt

Volgens de modetrends wordt er heel wat aandacht besteed aan de professionele en industriële afwerkingtechnieken van de rok en pantalon. Modebewust als je bent wens je een degelijke voorbereiding voor het maken van een perfect passende rok en pantalon. De essentie van deze cursus ligt in het verwerken van jouw maten in het patroon en het aanpassen aan modische details. Vanzelfsprekend maak je beide kledingstukken naar eigen wens, model en tempo, stap per stap en onder individuele begeleiding.

(Realisaties) BLOES / JURK 120 Lt

Nu de bloes en de jurk terug van weggeweest zijn, wordt er in deze module dieper ingegaan op hun specifieke afwerkingen. Wat kan je verwachten? Vakkundige begeleiding bij het verwerken van alle mogelijke gegevens betreffende maten, modellen, tendensen en realisatietechnieken. Het eindresultaat is een modische blouse en jurk.

(Realisaties )VRIJE TIJDSKLEDING 120 Lt

Wie kiest voor de module vrije tijd, kan heel verschillende kledingstukken maken in aangepaste stoffen. Het accent wordt gelegd op materialenverwerking van o.a. fleece, stretch, namaakleer, jeans…… Ook het patroon en zijn aanpassingen krijgen hier de nodige aandacht. Je leert diverse realisatietechnieken en werkt je fantasieën uit in o.a. een fleece trui, jogging, badmantel, enz. Eigen ideeën en modetendensen geven deze module een uiterst brede waaier aan mogelijkheden.

(Realisaties ) TAILLEUR / TWEESTUKS 120 Lt

Houd je van klassieke uitstraling? Dan is de tailleur een favoriet in uw garderobe, evenals het minder strakke tweestuks . Met de blazer maak je bijvoorbeeld aanvullend een passende rok of pantalon. Zo vraagt deze module een perfecte uitvoering van bijzondere afwerkingstechnieken zoals zakken-, kragen- en voeringstechnieken.

(Realisaties ) JAS / MANTEL Dames 120 Lt

Wens je gestyled door het leven te gaan. Dan mag een jas of mantel niet ontbreken. Deze module start met een degelijke voorstudie van de realisatietechnieken o.a. modische sluitingen , zakken, niet gevoerde jas, uitneembare warme voering, enz… Ook hier staan perfecte pasvorm en bijzondere afwerkingstechnieken garant voor succes.

(Realisaties ) TWEESTUKS / MANTEL 120 Lt

Je hebt reeds alle facetten van het mode maken realisaties dameskleding geproefd en je hebt het attest van de modules tailleur/tweestuks en module jas/mantel dames behaald, dan kan je de cirkel rondmaken. Nu wordt het accent gelegd op het aanpassen van patronen in functie van stoffenverwerking en aanpas. Actuele trends vind je terug in zakken en kragen die afgeleid worden van de “ klassieke” voorkennis uit de vorige modules. Een perfecte aanpas staat centraal en geeft je kledingstuk een zeer professionele uitstraling.

RETOUCHES en HERSTELLINGEN

Dit is een unieke en handige cursus waar het hele gezin van geniet. Elke herstelling of afwerking dient sober en efficiënt te zijn. We leren op een eenvoudige manier uw herstelling uit te voeren zonder veel kopzorgen en zonder onnodig geld uit te geven voor een herstelling. Zo komen o.a. aan bod : ritssluiting vervangen, knopen aannaaien, zomen naaien enz. Als hulpmiddelen gebruiken we de laatste nieuwe materialen die in de handel beschikbaar zijn. Bij eventuele noodzakelijke modelaanpassingen verwijzen we naar info in bovenstaande modules zowel van dames- als van herenkleding.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er is geen voorkennis vereist om deel te nemen aan deze modules.
Twijfel je in welke module je kunt instappen? Neem contact op met onze secretariaten.

Duur van de opleiding

Er zijn zowel dag- als avondopleidingen mogelijk.

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. Per module betaal je 180€. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus start enkel in september.
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

De modules met vooraan vermelding (Realisaties) kunnen wanneer ze allemaal afgewerkt zijn tot een certificaat Realisaties Dameskleding leiden dat in combinatie met Aanvullende algemene vorming leidt tot een diploma Secundair onderwijs.

Je kan deze modules ook afwerken als werkstukken. Het leidt dan tot een certificaat Naaien. Dit certificaat kan je niet combineren met AAV.

Per module krijg je een deelcertificaat. Als je alle modules hebt afgerond, dan heb je recht op een certificaat van de opleiding.

Extra informatie

Contacteer onze secretariaten van Genk, St-Truiden, Lommel en Hasselt  voor extra informatie over deze opleiding.