Mode - kleding

  • Kleding - Zuid-Limburg
  • Kleding - Oost-Limburg
Terug naar overzichtarrow right

Praktische info

BASIS NAAIEN

In deze module maakt u op een prettige manier kennis met alle facetten van het “mode maken” . U leert de grondbeginselen van het naaien, nl. stikken, knippen, naaien, overlocken en strijken. Tevens maakt u kennis met het machinepark en leert u kleine storingen oplossen. U tekent eenvoudige patronen met behulp van modebladen en past deze aan aan uw maten. Basis naaien : opent de deuren naar alle andere modules in mode.  

REALISATIES BLOES / JURK

Nu de bloes en de jurk terug van weggeweest zijn, wordt er in deze module dieper ingegaan op hun specifieke afwerkingen. Wat kan u verwachten? Vakkundige begeleiding bij het verwerken van alle mogelijke gegevens betreffende maten, modellen, tendensen en realisatietechnieken. Het eindresultaat is een modische blouse en jurk.  

REALISATIES JAS / MANTEL

Wenst u gestyled door het leven te gaan. Dan mag een jas of mantel niet ontbreken. Deze module start met een degelijke voorstudie van de realisatietechnieken o.a. modische sluitingen , zakken, niet gevoerde jas, uitneembare warme voering, enz… Ook hier staan perfecte pasvorm en bijzondere afwerkingstechnieken garant voor succes.  

REALISATIES ROK / PANTALON

Volgens de modetrends wordt er heel wat aandacht besteed aan de professionele en industriële afwerkingtechnieken van de rok en pantalon. Modebewust als u bent wenst u een degelijke voorbereiding voor het maken van een perfect passende rok en pantalon. De essentie van deze cursus ligt in het verwerken van uw maten in het patroon en het aanpassen aan modische details. Vanzelfsprekend maakt u beide kledingstukken naar eigen wens, model en tempo, stap per stap en onder individuele begeleiding.  

REALISATIES TAILLEUR / TWEESTUKS

Houdt u van klassieke uitstraling? Dan is de tailleur een favoriet in uw garderobe, evenals het minder strakke tweestuks . Met de blazer maakt u bijvoorbeeld aanvullend een passende rok of pantalon. Zo vraagt deze module een perfecte uitvoering van bijzondere afwerkingstechnieken zoals zakken-, kragen- en voeringstechnieken.  

REALISATIES TWEESTUKS / MANTEL

U heeft reeds alle facetten van het mode maken realisaties dameskleding geproefd en u heeft het attest van de modules tailleur/tweestuks en module jas/mantel dames behaald, dan kan u de cirkel rondmaken. Nu wordt het accent gelegd op het aanpassen van patronen in functie van stoffenverwerking en aanpas. Actuele trends vindt u terug in zakken en kragen die afgeleid worden van de “ klassieke” voorkennis uit de vorige modules. Een perfecte aanpas staat centraal en geeft uw kledingstuk een zeer professionele uitstraling.  

VRIJE TIJDSKLEDING

Wie kiest voor de module vrije tijd, kan heel verschillende kledingstukken maken in aangepaste stoffen. Het accent wordt gelegd op materialenverwerking van o.a. fleece, stretch, namaakleer, jeans…… Ook het patroon en zijn aanpassingen krijgen hier de nodige aandacht. U leert diverse realisatietechnieken en werkt uw fantasieën uit in o.a. een fleece trui, jogging, badmantel, enz. Eigen ideeën en modetendensen geven deze module een uiterst brede waaier aan mogelijkheden.    

RETOUCHES

  Dit is een unieke en handige cursus waar het hele gezin van geniet. Elke herstelling of afwerking dient sober en efficiënt te zijn. We leren op een eenvoudige manier uw herstelling uit te voeren zonder veel kopzorgen en zonder onnodig geld uit te geven voor een herstelling. Zo komen o.a. aan bod : ritssluiting vervangen, knopen aannaaien, zomen naaien enz. Als hulpmiddelen gebruiken we de laatste nieuwe materialen die in de handel beschikbaar zijn. Bij eventuele noodzakelijke modelaanpassingen verwijzen we naar info in bovenstaande modules zowel van dames- als van herenkleding.