menu

Praktische info

Heb je zin om feestbanketten mee te organiseren en te zorgen voor de lekkerste verrassingen ?  Of ben je van plan om maaltijden of buffet op afhaal te bereiden? Je bent een manusje van alles die op de meest bijzondere locaties een culinair festijn kan organiseren. In deze opleiding leren we stap voor stap hoe je dit allemaal kan leren. Onze chefs hebben ervaring in het vak en delen die met veel goesting ! Schrijf je in ! Het is een leuke opleiding.

Overzicht opleiding

De Traiteurkok doet de mise-en-place en (voor)bereidingen conform de afspraken met de klant.
Hij staat in voor de warme en koude bereidingen, voor de presentatie en schikkingen van de gerechten.
Je werkt eerst drie modules af. Het zijn visgerechten, vleesgerechten en streekgerechten. Deze modules tellen telkens 80 lestijden. Je zal naast de bereiding op zich ook aandacht besteden aan het opstellen van een werkschema. De recepten lezen en begrijpen. Je leert steeds meer producten en keukenmateriaal gebruiken. De verschillende bereidingstechnieken komen uitvoerig aan bod.

Voorkennis/ toelatingsvoorwaarden

Er zijn geen voorwaarden om met de opleiding te starten. Wel moet je de volgtijdelijkheid van de pijlen in het structuurschema respecteren.

Opleidingsstructuur en modules

Structuurschema Traiteurkok 680 lestijden
Volgorde van de pijlen moet gevolgd worden in het leertraject.

Inschrijvingskosten

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding zijn 120€ per module van 80 lestijden. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Instapmomenten

Deze cursus heeft instapmomenten in september en in februari. Wees er snel bij!
Klik rechts bovenaan op het rooster om in te schrijven voor deze cursus.

Studiebewijs

Als je al deze modules heeft afgerond dan heb je recht op een certificaat traiteurkok.

Extra info/ documenten

Meer info krijg je bij de coördinator Rudy Rampelberg
rudy.rampelberg@cursa.be 0496 12 43 49

Secretariaat Michel Dierickx m
ichel.dierickx@cursa.be 011 30 77 71

Secretariaat open : maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
15u tot 21u