Praktische info

The best design is the simpelest one that works.
Albert Einstein
Webdesigner
In de opleiding “Webdesigner” worden basisvaardigheden en -technieken aangeleerd met betrekking tot het ontwerpen en aanmaken van websites. Deze technieken maken een gevarieerde, functionele en creatieve interactie in internettoepassingen mogelijk.
Wat leer je?
In de opleiding leer je eerst hoe een ontwerp wordt vorm gegeven aan de hand van softwareprogramma’s, zoals Illustrator en Photoshop. Je leert luisteren naar klanten, zodat je ideeën kan uitwerken tot een concept. Vervolgens leer je dan interactieve websites met complexe animaties aanmaken, publiceren en onderhouden. Tijdens het hele proces verlies je de gebruiksvriendelijkheid niet uit het oog.
Overzicht van de modules
Download hier het structuurschema. (of Klik hier voor het structuurschema)

Duurtijd
Je kan deze opleiding volgen in dagonderwijs. De duurtijd van de opleiding is 1 jaar, waarbij je twee dagen per week les volgt. Combineer je deze opleiding met AAV dan kan je de opleiding ook afronden in 1 jaar, maar dan heb je 5 dagen per week les. Het traject verkorten kan aan de hand van vrijstellingen. Uiteraard is ook een traject op maat mogelijk.
Lesplaats
Deze opleiding kan je volgen bij CVO Cursa in Hasselt.
Toelatingsvoorwaarden / voorkennis
Er is geen voorkennis vereist om te starten aan deze opleiding. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.
Studiebewijs
Op het einde van elke module krijg je een deelcertificaat van de opleiding. Als je alle modules van de opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat Administratief Medewerker Onthaal. Volg je deze opleiding in combinatie met AAV, dan behaal je tevens je diploma secundair onderwijs.
Kostprijs
Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs € 1,50/ lestijd. Het inschrijvingsgeld voor deze opleiding is begrensd tot € 300 inschrijvingsgeld per semester.
Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), betaal je uiteraard minder.
Indien je slaagt voor AAV en deze beroepsgerichte opleiding en dus een diploma secundair onderwijs behaalt, wordt je inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.
Wanneer je 25 jaar of jonger bent, heb je nog steeds recht op behoud van kinderbijslag, als je ten minste voor 17 lestijden per week inschrijft.
Inschrijven
Starten met de opleiding kan in september. Klik rechts bovenaan op het rooster om een afspraak te maken met de coördinator voor een intakegesprek.
Het uurrooster is beschikbaar via het secretariaat. De modules worden niet buiten het TKO aangeboden
Voor meer informatie kan je ook steeds terecht bij de coördinator Sofie Engelen (011 42 90 17 of tkohasselt@cursa.be)