EVC –testcentrum CVO Cursa voor 

Kinderbegeleider Schoolgaande kinderen

HEB JIJ ERVARING IN HET BEGELEIDEN VAN KINDEREN? TEST OF JE JE EERDER VERWORVEN COMPETENTIES KAN LATEN ERKENNEN!

Heb je al heel wat ervaring opgebouwd in de sector van de kinderopvang, maar heb je hiervan geen kwalificatie (diploma, certificaat,…)? Dan is het EVC-testcentrum van CVO Cursa misschien iets voor jou!

EVC staat voor ‘Erkenning Verworven Competenties’. In een EVC-testcentrum gaan ze na welke competenties je al beheerst door ze te vergelijken met bestaande beroepskwalificaties. Op die manier biedt een EVC-traject jou de mogelijkheid om jouw werkervaring als kinderbegeleider te laten erkennen. En dat is interessant om in te zetten op de arbeidsmarkt of voor het verkrijgen van vrijstellingen in een opleiding.

CVO Cursa is een erkend EVC-testcentrum. Je kan een EVC procedure aanvragen voor het attest Kinderbegeleider Schoolgaande kinderen

Als uit de test blijkt dat je alle competenties van de beroepskwalificatie beheerst, behaal je het Bewijs van de beroepskwalificatie van Kinderbegeleider Schoolgaande kinderen .
Wijst de test uit dat je over enkele competenties beschikt, dan ontvang je daarvoor competentiebewijzen en op die manier ook vrijstellingen voor de opleiding Begeleider Schoolgaande kinderen.

Hoe kun je een bewijs van beroepskwalificatie behalen?

Een kinderbegeleider moet een aantal zaken kennen en kunnen (dit zijn competenties). Welke competenties je moet beheersen, lees je in de ;

Voorwaarden   

Je moet minimum 18 jaar zijn om je in te schrijven voor het EVC-traject. Aan je inschrijving moet je een uittreksel uit het strafregister, model 2 en een attest medische geschiktheid toevoegen.

Kostprijs

Deelname is gratis voor niet -werkende werkzoekenden. Werkenden betalen een bijdrage van 120,00 euro voor deelname aan het EVC-traject. Je kunt hiervoor gebruik maken van opleidingscheques die je kunt aanvragen bij loket Werk en Sociale Economie  WSE.
Andere arbeidscategorieën kunnen genieten van een gunstig tarief. Meer info hierover bij onze secretariaten.

Stappen

Ontdek de 4 stappen in het EVC- traject. (wordt nog toegevoegd)

Interesse of vragen?

Neem contact op met trajectbegeleider Veerle Mertens  veerle.mertens@cursa.be
Klik hier voor de infobrochure. (wordt nog toegevoegd)

 Bronnen EVC –testcentra: