CVO-CURSA start met dagopleidingen Hulpkok en Kok in de Hotelschool Hasselt.

In een eerste fase start de opleiding Hulpkok, in februari wordt de opleiding Kok aangeboden.

“Nu starten we met de opleiding Hulpkok, te behalen in de periode van één jaar. In februari wordt gestart om de opleiding Kok aan te bieden in een jaartraject.

Cursisten volgen overdag les met een intensieve praktijkopleiding. De leerstof gaat van algemene bereidingstechnieken tot bereidingen, over desserten en wijnkennis: je leert het meteen in de praktijk.

Als kers op de taart loop je ook stage in een restaurant om van jou een echte professional te maken. Na een jaar intensieve praktijkopleiding keuken ben je klaar om je droom in de sector waar te maken.

Indien men bijkomend de opleiding ‘Aanvullende algemene vorming’ volgt bekomt men een diploma kok Secundair onderwijs in plaats van een certificaat,” legt Rudy Rampelberg, coördinator van CVO-Cursa uit.

Kok is een knelpuntberoep
Is er nood aan dergelijke opleidingen? Het blijkt dat het beroep van kok maar moeilijk ingevuld geraakt. VDAB en Horecaforma zetten alles in op bijscholing en omscholing. Het inrichten van de opleidingen Kok en Hulpkok in Hasselt moeten er dus voor zorgen dat deze precaire vacatures ingevuld geraken.