Drie onderwijsinstellingen op één locatie

Deze middag werden de drie onderwijsinstellingen voorgesteld die vanaf morgen hun intrek nemen op de nieuwe Welzijnscampus Regina Mundi in Beringen-Mijn. CVO Cursa, CVO LBC en Ligo LiMiNo werden hartelijk ontvangen door schepen van Onderwijs An Moons, schepen van Welzijn Hilal Yalçin en burgemeester Thomas Vints. Door de komst van deze drie ontstaat er een unieke situatie dat het aanbod volwassenonderwijs, over de koepels heen, op één site wordt aangeboden. Voorgaande jaren was er ruimtelijk een versnipperd aanbod. Nu hebben de scholen een permanente locatie in Beringen.

De officiële opening van de Welzijnscampus wordt voorzien in 2023. Vanaf dan zullen meerdere partners zoals onder meer Huis van het Kind de site vervoegen. Stad Beringen en haar partners zorgen voor talloze initiatieven op de site met als hoofddoelstelling: het versterken van inwoners. Wie zijn of haar talenkennis wil bijspijkeren of een cursus of beroepsopleiding wil volgen, kan daarvoor terecht op de nieuwe welzijnscampus. Levenslang leren is de rode draad.

“Volwassenenonderwijs staat voor gelijke onderwijskansen en maximale talentontplooiing en is dus heel belangrijk. Het is vrij uniek dat scholen van verschillende onderwijsnetten samenwerken aan een complementair aanbod voor volwassenen. Met deze samenwerking versterken we in Beringen het opleidingsaanbod opdat diverse talenten zeker hun gading kunnen vinden”, zegt schepen van Onderwijs An Moons.
De campus ligt in het hart van de cité, een plek waar veel bewoners gebaat zijn met extra onderwijskansen.

“Naast bijvoorbeeld naai- en computercursussen, kunnen anderstaligen ook kiezen voor NT2: Nederlands als tweede taal en dat zelfs in combinatie met een beroepsopleiding tot elektrotechnisch installateur, zorgkundige of kinderbegeleider. Dat helpt de integratie voor zij die het Nederlands nog niet machtig zijn en tegelijk hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten”, aldus schepen van Samenleven Hilal Yalçin.
Andere cursussen die je er kan volgen zijn Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Turks, Chinees, rekenen, computer, tablet, smartphone, theorie rijbewijs B voor anderstaligen en ook een opleiding kledingontwerp.

Zaterdag 4 september kan je kennismaken met het hele aanbod volwassenonderwijs op de Leerbeurs. Ben je op zoek naar een leuke cursus of interessante opleiding? Of wil je een nieuwe job of je diploma secundair onderwijs behalen? Kom dan naar de Leerbeurs! Naast CVO LBC, CVO Cursa en Ligo LiMiNo zullen ook Vriend en Taal, de VDAB, Muziekacademie, Agenschap Integratie en Inburgering, de Buurtbar en het Inloophuis uitleg geven over wat zij doen. De Leerbeurs duurt van 14.00 tot 18.00 uur en gaat door op Regina Mundi, Alfred Habetslaan 17.

bron: internetgazet snelste gazet van de streek