Ontdek de zoete kunst van banketbakken! Onze opleiding banketbakker biedt een uitgebreid programma om jouw vaardigheden in de patisserie te ontwikkelen. Leer de fijne kneepjes van het maken van prachtige taarten, delicate gebakjes en decadente desserts. Ontdek de geheimen van perfecte texturen, smaakcombinaties en decoratietechnieken. Word een meester in het verleiden van smaakpapillen. Schrijf je vandaag nog in en laat jouw bakdromen uitkomen!

1

Wat leer je?

In de opleiding banketbakker leer je een breed scala aan vaardigheden om de kunst van banketbakken te beheersen. Je leert de basisprincipes van deegbereiding, zoals het maken van luchtige cakes, krokant bladerdeeg en smeuïge biscuitbodems. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden in het maken van verleidelijke vullingen, zoals romige crèmes, fruitige compotes en delicate ganaches. Je leert ook decoratietechnieken, waaronder glazuren, spuitwerk en het creëren van prachtige suikerbloemen. Bovendien krijg je inzicht in de ondernemingskant van banketbakken, zoals kostprijsberekening, menuplanning en klantenservice. Kortom, deze opleiding bereidt je voor op een smakelijke carrière als banketbakker.

De opleiding Banketbakker bestaat uit deze 10 modules:

  • Beslagen
  • Bladerdeeg
  • Vet-en kookdegen
  • Banketspecialiteiten
  • Dieetproducten bakkerij
  • Specialiteiten beslagen
  • Specialiteiten bladerdeeg, vet- en kookdegen
  • Stage banketbakkerij
  • Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante producten
  • Verkoop (banket)bakkerij en aanverwante producten

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs.

2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

Na elke geslaagde module ontvang je een officieel erkend deelcertificaat. Ben je geslaagd voor alle modules? Dan krijg je een officieel erkend certificaat

3

Wat na je opleiding?

Na elke geslaagde module ontvang je een officieel erkend deelcertificaat. Ben je geslaagd voor alle modules? Dan krijg je een officieel erkend certificaat

4

Inschrijven

Starten met de opleiding kan in september en februari.

Voor meer informatie kan je ook steeds terecht bij de coördinator Rudy Rampelberg (011 51 62 65 of Horeca@cursa.be)

Inschrijven

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.

Je kan vrijstellingen voor bepaalde modules krijgen op basis van:

  • Certificaat van een andere of gelijkaardige opleiding
  • Een toelatingsproef tijdens de eerste les

Een lijst van de verschillende tarieven per module kun je opvragen bij horeca@cursa.be

Schrijf je in voor een infomoment.

  • Professionele en praktijkgerichte opleiding
  • Door vakmensen met passie gegeven
  • Gezellig en fun – Sociale contacten
  • Je volgt onze lessen in vrij kleine groepen (min. 10, max 12 deelnemers). Kansen genoeg om jouw specifieke vragen te stellen. Bovendien leer je ook veel van elkaar. We houden het actief en praktijkgericht.
  • Je behaalt een certificaat
  • Samenwerking bakkerijschool Hasselt

Info en inschrijvingen

Hasselt Hotelschool

Elfde-Liniestraat 22

3500 Hasselt (Hotelschool)

Avondonderwijs

Duurtijd

De opleiding telt in totaal 840 lestijden, verspreid over 10 modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding.

Scroll naar boven