Je bent op zoek naar de beste manier om de vaardigheden waarover een binnenschrijnwerker moet beschikken, onder de knie te krijgen? Je wenst alles te weten te komen over gereedschap, machines en planlezen? Volg dan de opleiding ‘binnenschrijnwerk’ en ontdek hoe snel je door de praktische aanpak de knepen van het vak leert.

1

Wat leer je?

Bij CVO Cursa leer je uitstekend vakmanschap op het gebied van binnenschrijnwerk voor nieuwbouw en renovatie.

Een binnenschrijnwerker bewerkt hout en plaatmateriaal met behulp van machines. Hij/zij vervaardigt en bewerkt deuren, trappen, wanden en plafonds. Als kroon op het werk monteert en plaatst hij/zij de houten elementen bij de klant. Hij/zij is een meester in maatwerk.

Onze professionele docenten met jarenlange ervaring leiden je op tot een gedegen vakman.

In de opleiding leer je het zelfstandig opmeten, vervaardigen, plaatsen, onderhouden en herstellen van alle binnenschrijnwerk. Dit gebeurt volgens een plan en een bestek. Tevens leer je een tekening maken, lezen en uitvoeren. Geleidelijk leer je zelfstandig en productief werken.

2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

Vooraf volg je de modules werkvoorbereiding hout + de module machinale houtbewerking samen.

  • In deze opleiding leer je eigen werkzaamheden en grondstoffen;
  • Je organiseert en plant de werkzaamheden houtbewerking. Je voert de controle uit over het transport, en de opslag van de grondstoffen en materialen.
  • Je leert de basiscompetenties voor het uitvoeren van houtbewerking met houtbewerkingsmachines, met aandacht voor het veilig instellen. Instellen, omstellen, bewerken, vergaren en afmonteren van onderdelen voor binnenschrijnwerk
  • Je voert ook manuele houtbewerking uit door middel van het manueel hanteren van gereedschap, hand gedreven houtbewerkingsmachines.
  • Je leert het samenstellen van een constructie met houten elementen bevestigen en aansluiten aan elkaar of aan de ruwbouw en afwerken van het binnenschrijnwerk,
  • Je leert binnenschrijnwerk zoals trappen, binnendeuren, lambriseringen, gordijnkasten, plinten, radiatorkasten, wanden, plafonds en houten vloerbedekking, aan de hand van een werkopdracht, te vervaardigen en te plaatsen.

Geen voorkennis vereist. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ), dan betaal je uiteraard minder.

Deze cursus heeft instapmomenten in september en februari.

Info en inschrijvingen

Hasselt

Guffenslaan 78

3500 Hasselt

Avondonderwijs

Maaseik

Burgemeester Philipslaan 19B

3680 Maaseik

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Duurtijd

Er zijn zowel dag- als avondopleidingen mogelijk.

Scroll naar boven