In de opleiding Digital designer leer je video’s, webtoepassingen, beelden, illustraties, animatie en online media ontwikkelen en bewerken. Je krijgt een stevige basisopleiding en leert de nieuwste technieken. Je eindigt je opleiding met een eigen multimediaal project.

1

Wat leer je?

 • Ontwerpen van logo’s, visitekaartjes, folders, affiches, …
 • Fotobewerking
 • Animatie
 • Audio- en videobewerking
 • CMS systeem
 • Online media
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

In deze opleiding leer je creatieve ideeën omzetten in sterk beeldmateriaal. Je leert werken met verschillende softwareprogramma’s, o.a. met Adobe Creative Cloud. Je maakt ontwerpen in Illustrator, bewerkt foto’s in Photoshop, je leert video’s monteren met Premiere Pro, je maakt animatie en motion graphics voor video en online met media met After Effects, je leert websites opzetten met WordPress, …

3

Wat na je opleiding?

Op het einde van elke module krijg je een deelcertificaat van de opleiding. Als je alle modules van de opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat Crossmedia assistent. Volg je deze opleiding in combinatie met AAV, dan behaal je tevens je diploma secundair onderwijs.

Na deze opleiding kan je bij ons nog de vervolgopleiding Full stack webdeveloper (Crossmedia assistent in interactieve producties) volgen of je kan onmiddellijk terecht op de arbeidsmarkt als Digital designer, Grafisch vormgever, Webdesigner, …. of je kan starten met een zelfstandige onderneming. Maar je kan ook doorstromen naar een vervolgopleiding in het hoger onderwijs.

4

Inschrijven

Wil je deze opleiding volgen? Doorloop dan volgende stappen:

 1. Kom naar een infomoment. Hier krijg je alle informatie. We leggen je ook uit wanneer je vrijstellingsproeven kan afleggen om een vrijstelling te krijgen.
 2. Maak daarna een afspraak voor een gesprek bij onze trajectbegeleiding. Contacteer ons via:
  Hasselt: tkohasselt@cursa.be
  Lommel: lommel@cursa.be
 3. Na dit gesprek kan je je inschrijven bij de cursistenadministratie.
Inschrijven
 • Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.
 • Je hebt een basiskennis van Nederlands (minimum niveau B1/richtgraad 2.4. Nederlands)
 • Voor deze diplomagerichte beroepsopleiding moet je minstens 16 jaar zijn. Om dit te combineren met AAV, moet je minstens 18 jaar zijn of 18 jaar worden voor december van dat schooljaar.

Heb je al ervaring of voorkennis of werk je al in de grafische sector? Dan heb je misschien recht op vrijstellingen. Maak hiervoor een afspraak met de trajectbegeleiding. Contacteer ons via:
Hasselt: tkohasselt@cursa.be
Lommel: tkolommel@cursa.be

Je kan vrijstellingen aanvragen op basis van:

 • Vorige rapporten;
 • Attesten of getuigschriften van een andere of gelijkaardige opleiding;
 • Ervaring
 • Vrijstellingsproeven.

Breng je jaarrapport van de school of de examencommissie mee. Je jaarrapport is een overzicht van je resultaten van dagelijks werk en examens van een volledig schooljaar. Let op: je jaarrapport mag niet ouder zijn dan vier jaar.

Je kan vrijstellingsproeven afleggen om vrijstellingen te behalen. Op basis van je resultaten gaan we na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk. Je kan hiervoor een afspraak maken nadat je een infosessie gevolgd heb.

Voor je start met de opleiding, kom je op trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders stippelen samen met jou een traject op maat uit. Ze zijn er voor jou, ook als het wat moeilijker gaat.

Pas na het bijwonen van een infomoment of na een persoonlijk trajectgesprek kan je je inschrijven via de cursistenadministratie. Contacteer ons via:

Hasselt: tkohasselt@cursa.be
Lommel: tkolommel@cursa.be

Schrijf je in voor een infomoment.

 • Studeer af op 1 jaar (dag- of afstandsonderwijs) of 2 jaar (avondonderwijs)
 • Software (zoals Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign,...) aan laag studententarief
 • Praktische opleiding: veel oefenen en eigen portfolio
 • Combineer Digital designer met de opleiding AAV en behaal je diploma secundair onderwijs

Info en inschrijvingen

Lommel

Mudakkers 25

3920 Lommel (Campus X plus)

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Hasselt

Guffenslaan 78

3500 Hasselt

Dagonderwijs

Duurtijd

Je kan de opleiding in 1,5 jaar afwerken. Je kiest echter zelf welke en hoeveel modules je per schooljaar volgt en of je dus de duur van je opleiding verlengt of verkort.

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Scroll naar boven