Onze taalopleiding Engels is heel praktisch. Zo boek je snel resultaat, op je werk, op vakantie of thuis. Kies voor een cursus Engels overdag of in avondschool. Je volgt les in een groep met allemaal volwassenen die dezelfde passie en interesse delen.

1

Wat leer je?

  • De taal lezen, spreken, schrijven en begrijpen
  • Je leert vlot communiceren door een kwaliteitsvolle en communicatieve aanpak
  • Actieve oefeningen
  • Realistische oefensituaties met authentiek en actueel materiaal
  • Woordenschat en grammatica sluiten aan bij de thema’s die aan bod komen
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

Eerste jaar Breakthrough mondeling + schriftelijk

Reeds van bij het begin proberen we zoveel mogelijk Engels van elke dag te gebruiken, uiteraard met heel veel geduld voor wie zich nog onzeker voelt. Lezen, luisteren, spreken en schrijven komen ruim aan bod.

We beginnen met tellen en spellen, mensen begroeten en bedanken. Je leert kennismaken, je familie beschrijven, persoonlijke informatie uitwisselen, het uur vragen en zeggen, vertellen over je job, vertellen over je hobby’s en vrije tijd, je huis beschrijven, een e-mail schrijven, een formulier invullen, een beleefd verzoek formuleren, je gevoelens beschrijven, een korte persoonsbeschrijving geven, zich verontschuldigen, vragen naar de prijs van iets, de datum zeggen, …

In deze cursus staat het aanleren van de basiskennis centraal. Voorkennis is dus niet vereist. Uitspraak, spreek- en luisteroefeningen vormen de hoofdingrediënten. De grammatica wordt op een eenvoudige manier bijgebracht, zodat iedereen meekan. Daarnaast leer je eenvoudige teksten lezen en eenvoudige mededelingen schrijven.

Tweede jaar Waystage mondeling + schriftelijk

Je kan je al behoorlijk redden in het Engels. We hebben het over onderwerpen als speciale gelegenheden, voedsel en drank, de weg wijzen en kleding. We leren onze plan trekken in het restaurant, bij de apotheker en in andere winkels. Je leert ook de bezienswaardigheden van een stad beschrijven, mensen beschrijven op een feestje, een hotelkamer reserveren, reageren op een voorstel, iemand uitnodigen, een voorstel doen, het weer beschrijven, je laatste vakantie beschrijven, een kaartje schrijven, een treinticket kopen, inchecken op de luchthaven, trein/tram/bus nemen, …

Je leert ook gevoelens uitdrukken, verhaaltjes vertellen en zelfs schrijven. We leren ons steeds beter uitdrukken met een rijkere woordenschat. We leren praten over vroeger, maar ook over onze toekomstige plannen.

Derde jaar Threshold 1 mondeling + schriftelijk

Hier wordt alles wat we in de twee vorige jaren geleerd hebben verder uitgediept.We hebben het onder andere over deze onderwerpen: iemand beter leren kennen, omgangstaal, nieuwsberichten en actualiteit, speciale dieetvoorschriften en gezonde voeding, je toekomstdromen.

Je leert ook je vrienden beschrijven, voorkeuren en interesses uitdrukken, twijfel en onzekerheid uitdrukken, vertellen wat je van plan bent te doen, vertellen waar je naar uitkijkt, je thuisstad beschrijven. Je kan steeds beter verleden, heden en toekomst combineren in een gesprek of in een e-mail.

Vierde jaar Threshold 2 mondeling + schriftelijk

Je kan je inmiddels vlotjes in het Engels uitdrukken. Je struikelt niet meer over een Engelstalige brochure of website en je hoeft je niet meer achter iemand te verschuilen wanneer er moet besteld worden in een vakantierestaurant. Vanaf het vierde jaar leer je steeds vloeiender in het Engels te reageren in de meest diverse situaties.

Vijfde jaar Threshold 3 mondeling + schriftelijk

Ook in het vijfde jaar leer je steeds vloeiender in het Engels te reageren in de meest diverse situaties. We blijven werken aan een natuurlijke en duidelijke uitspraak en herhalen de werkwoordstijden. We schenken ook veel aandacht aan het gesproken Engels.

De woordenschat wordt telkens op een levendige manier geïntroduceerd door de leerkracht. Op die manier kan je de verworven kennis actief verwerken en je vaardigheden telkens inoefenen per twee of in kleine groepjes. Verschillende discussiepunten komen ter sprake om de efficiëntie en het rendement van het mondelinge taalgebruik te verhogen.

Verder krijg je de kans om via buitenschoolse activiteiten zoals film, theater, restaurantbezoek of gastsprekers, de rijkdom en de verscheidenheid van het Engels zelf te ondervinden.

Zesde jaar Threshold 4 mondeling + schriftelijk

Je leert het Engels nog beter beheersen. We richten onze aandacht nog steeds op alledaagse taalhandelingen en je uitspraak en intonatie worden geperfectioneerd. De ondersteunende kennis uit de vorige jaren wordt systematisch herhaald en verder uitgediept met voorwaardelijke zinnen, relatieve bijzinnen en indirecte rede.

Naast het handboek is er daarbuiten voldoende ruimte voor discussies en extra materiaal. Ook een uitstap zoals een geleid (stads)bezoek, een citytrip of een filmvoorstelling kunnen op het programma staan.

We lezen teksten in het handboek maar ook actuele artikels uit kranten etc. We luisteren naar authentieke opnames. Daarnaast zullen discussies, en, natuurlijk, de meer klassieke woordenschatoefeningen je helpen om de complexiteit van het Engels te appreciëren en jezelf steeds juister uit te drukken.

Conversatieklas

Heb je al een grondige voorkennis van het Engels en wil je nu de kennis die je hebt opgebouwd vooral blijven onthouden en in de praktijk omzetten? Dan bieden wij voor jou ook conversatieklassen aan op verschillende niveaus. In de spreekklas blijven we focussen op de communicatieve aspecten van taal. We werken rond verschillende thema’s zoals cultuur, geschiedenis, op weg in het buitenland, een taalsituatie in een specifieke omgeving: restaurant, winkel, werk of douane, ….

We spelen ook vaak in op de actualiteit of bespreken een film of een boek.

Je leert steeds vlotter praten en je breidt je (basis)woordenschat verder uit.

Je krijgt de kans je kennis van de taal in de praktijk te brengen tijdens buitenschoolse activiteiten zoals een museumbezoek, het vertelfestival, een kookles, een restaurantbezoek, een buitenlandse reis …

3

Wat na je opleiding?

Een cursus succesvol afgerond? Dan ontvang je een deelcertificaat van de module en kan je je inschrijven voor de vervolgmodule. Als je een richtgraad doorlopen hebt, krijg je een certificaat en kan je inschrijven voor de volgende richtgraad. Of je kiest een andere taal uit ons taalaanbod.

Ben je minstens 16 jaar? Of ben je minstens 15 jaar en heb je de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs achter de rug? Dan kan je je inschrijven voor deze opleiding.

Heb je al voorkennis? Dan kan je op school een niveautest afleggen. Zo start je meteen op het juiste niveau.

Wil je je vlot inschrijven? Bekijk dan op voorhand deze informatie >>

Inschrijvingsgeld per module voor een heel schooljaar: € 180,00 (+ cursusgeld voor kopieën enz.). De prijs voor de cursus of het handboek betaal je nog apart.

In bepaalde gevallen heb je recht op een volledige vrijstelling of vermindering van inschrijvingsgeld, of kan je betalen met opleidingscheques.

Vragen over de kostprijs? Contacteer ons.

Schrijf je in voor een infomoment.

  • 1 lesmoment per week
  • Betaalbare taalcursus
  • Praktische opleiding: veel oefenen
  • Je kansen op de arbeidsmarkt vergroten

Info en inschrijvingen

Bilzen

Wedersoet 3E

3740 Bilzen (Ferm)

Dagonderwijs

Lanaken

Koning Albertlaan 58 (Ingang via Maastrichterweg 100, tegenover de politie)

3620 Lanaken

Avondonderwijs

Lommel

Mudakkers 25

3920 Lommel (Campus X plus)

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Maaseik

Burgemeester Philipslaan 19B

3680 Maaseik

Avondonderwijs

Sint-Truiden

Tichelrijlaan 1

3800 Sint-Truiden

Dagonderwijs

Duurtijd

Eén module = één jaar

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Scroll naar boven