Wil je een opwindende carrière in de horeca? Schrijf je in voor onze opleiding Hulpkelner in het volwassenonderwijs! Leer de kunst van het bedienen, serveren en creëren van onvergetelijke gastervaringen. Werk in trendy restaurants, luxe hotels of op evenementen. Start vandaag nog jouw gastvrije reis naar succes!

1

Wat leer je?

In de opleiding Hulpkelner in het volwassenonderwijs leer je de praktische en sociale vaardigheden die nodig zijn om te werken als hulpkelner in de horeca. Je leert hoe je gasten ontvangt, bestellingen opneemt, drankjes en gerechten serveert, tafels indekt en opruimt, en hoe je een goede klantenservice biedt.

Daarnaast ontwikkel je kennis van verschillende dranken en leer je over hygiënevoorschriften en veiligheidsrichtlijnen die van toepassing zijn in de horecasector.

2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

De opleiding Hulpkelner in het volwassenenonderwijs is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in een carrière in de horeca en graag willen werken als hulpkelner in restaurants, bars, hotels of andere horecagelegenheden. Tijdens de opleiding leer je verschillende vaardigheden die essentieel zijn in het vakgebied.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het leren van de basisprincipes van gastvrijheid en klantenservice. Je leert hoe je gasten op een professionele en vriendelijke manier ontvangt en hen een positieve ervaring biedt. Dit omvat het opnemen van bestellingen, adviseren van gasten over gerechten en drankjes, en zorgen voor een goede tafelindeling en -presentatie.

Daarnaast ontwikkel je praktische vaardigheden op het gebied van bediening. Je leert hoe je drankjes en gerechten op een correcte en efficiënte manier serveert, rekening houdend met etiquette en kwaliteitsnormen. Ook leer je hoe je tafels indekt, opruimt en zorgt voor een schone en aantrekkelijke eetomgeving.

Naast deze praktische aspecten, krijg je ook inzicht in de verschillende dranken, zoals wijn, bier en sterke dranken. Je leert over de kenmerken, serveertechnieken en het combineren van dranken met gerechten.

De opleiding Hulpkelner in het volwassenenonderwijs biedt ook aandacht aan communicatieve vaardigheden en teamwerk. Je leert effectief communiceren met gasten, collega’s en leidinggevenden, en werken in een teamomgeving waarin samenwerking en coördinatie van essentieel belang zijn.

Kortom, de opleiding Hulpkelner in het volwassenenonderwijs biedt een uitgebreide basisopleiding voor diegenen die hun loopbaan willen starten in de horeca. Je krijgt de nodige kennis en vaardigheden om gasten te bedienen, een geweldige klantbeleving te creëren en te werken in een dynamische en gastvrije omgeving.

3

Wat na je opleiding?

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Na elke geslaagde module ontvang je een officieel erkend deelcertificaat. Ben je geslaagd voor alle modules? Dan krijg je een officieel erkend certificaat

4

Inschrijven

Starten met de opleiding kan in september en februari.

Voor meer informatie kan je ook steeds terecht bij de coördinator Rudy Rampelberg (011 30 77 78 of Horeca@cursa.be)

Inschrijven

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.

Je kan vrijstellingen voor bepaalde modules krijgen op basis van:

  • Certificaat van een andere of gelijkaardige opleiding
  • Een toelatingsproef tijdens de eerste les

Een lijst van de verschillende tarieven per module kun je opvragen bij horeca@cursa.be

Schrijf je in voor een infomoment.

  • Professionele en praktijkgerichte opleiding
  • Door vakmensen met passie gegeven
  • Gezellig en fun – Sociale contacten
  • Je volgt onze lessen in vrij kleine groepen (min. 10, max 12 deelnemers). Kansen genoeg om jouw specifieke vragen te stellen. Bovendien leer je ook veel van elkaar. We houden het actief en praktijkgericht.
  • Je behaalt een certificaat
  • Samenwerking met Hotelschool Hasselt

Info en inschrijvingen

Hasselt Hotelschool

Elfde-Liniestraat 22

3500 Hasselt (Hotelschool)

Avondonderwijs

Duurtijd

De opleiding telt in totaal 160 lestijden, verspreid over 2 modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding.

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Scroll naar boven