Wil jij je voorbereiden op verder studeren in het hoger onderwijs? Volg dan Humane wetenschappen, de enige ASO-opleiding in het volwassenenonderwijs in Limburg.

1

Wat leer je?

 • Algemene vorming: Wiskunde, Nederlands, Frans en Engels, Biologie, Fysica, Chemie, Aardrijkskunde en Geschiedenis.
 • Specifieke gedeelte: Identiteit & Normering, Communicatie en Expressie, Organisatie en Samenhang en Onderzoekscompetentie
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

De opleiding omvat de vakken van de algemene vorming derde graad ASO, aangevuld met de specifieke vakken voor de Humane wetenschappen. Vanuit een gedrags- en cultuurwetenschappelijke invalshoek bekijken we de mens als individu en de mens in de samenleving. Deze brede opleiding geeft je een ideale basis voor hogere studies, op universitair of hogeschoolniveau.

3

Wat na je opleiding?

Op het einde van elke module krijg je een deelcertificaat van de opleiding. Als je alle modules van de opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een diploma Humane Wetenschappen.

Met dit diploma kan je je inschrijven aan een hogeschool of aan de universiteit. Maar ook op de arbeidsmarkt wordt een diploma algemeen vormend secundair onderwijs gewaardeerd.

4

Inschrijven

Wil je deze opleiding volgen? Doorloop dan volgende stappen:

 1. Kom naar een infomoment. Hier krijg je alle informatie.
 2. Maak daarna een afspraak voor een gesprek bij onze trajectbegeleiding. Contacteer ons via tkohasselt@cursa.be
 3. Na dit gesprek kan je je inschrijven bij de cursistenadministratie.
Inschrijven
 • Aangezien we starten op het niveau van een derde graad algemeen secundair onderwijs, verwachten we toch een stevige basiskennis van vooral Wiskunde, Frans en Engels.
 • Je hebt een basiskennis van Nederlands (minimum niveau B1/richtgraad 2.4. Nederlands)
 • Voor deze opleiding moet je minstens 18 jaar zijn of 18 jaar worden voor december van dat schooljaar.

Je kan vrijstellingen krijgen op basis van een attest dat je behaalde in een ander CVO of bij de Examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap.

Er kunnen ook vrijstellingen toegekend worden op basis van eerder behaalde schoolrapporten van maximaal 4 jaar oud. Indien je dus reeds geslaagd bent in een 5de of 6de jaar breng je best je rapport mee bij de inschrijving.

Maak hiervoor een afspraak met de trajectbegeleiding. Contacteer ons via tkohasselt@cursa.be

Voor je start met de opleiding, kom je op trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders stippelen samen met jou een traject op maat uit. Ze zijn er voor jou, ook als het wat moeilijker gaat.

Pas na het bijwonen van een infomoment of na een persoonlijk trajectgesprek kan je je inschrijven via de cursistenadministratie. Contacteer ons via tkohasselt@cursa.be.

Voor de opleiding Humane Wetenschappen betaal je geen inschrijvingsgeld. Wel vragen we een bijdrage per module voor de cursus en andere onkosten.

Schrijf je in voor een infomoment.

 • Bereid je voor op hoger onderwijs
 • De enige ASO-opleiding in het volwassenenonderwijs in Limburg
 • Traject op maat mogelijk

Info en inschrijvingen

Hasselt

Guffenslaan 78

3500 Hasselt

Dagonderwijs, Afstandsonderwijs

Duurtijd

Je kan deze opleiding volgen in dagonderwijs of in afstandsonderwijs. De duurtijd van de opleiding is 2 jaar, waarbij je 4 dagen per week les volgt. Het traject verkorten kan aan de hand van vrijstellingen. Uiteraard is ook een traject op maat mogelijk.

Scroll naar boven