Ontdek de kracht van de Thermomix! Volg onze module en leer hoe dit veelzijdige keukenapparaat jouw kookvaardigheden naar een hoger niveau tilt. Bespaar tijd en moeite met zijn geavanceerde functies zoals mixen, hakken, koken en stomen. Maak gezonde en heerlijke gerechten met gemak. Word een meester in de keuken met de Thermomix! Schrijf je nu in!

1

Wat leer je?

Deze module van 40 lestijden wordt aangeboden om de 14 dagen. Na het succes van de eerste module wordt er nu een vervolg aangeboden.

In de opleiding tot keukenmedewerker met de specifieke module Thermomix leer je de vaardigheden en technieken die nodig zijn om efficiënt en effectief te werken met de Thermomix, een geavanceerde keukenmachine. Deze module is ontworpen om je vertrouwd te maken met de functionaliteit en toepassingen van de Thermomix, zodat je deze kunt integreren in professionele keukenomgevingen.

Tijdens de opleiding zul je leren hoe je de Thermomix op de juiste manier kunt bedienen, programmeren en onderhouden. Je krijgt inzicht in de verschillende functies en instellingen van het apparaat, zoals het hakken, mixen, malen, kneden, koken, stomen en nog veel meer. Daarnaast leer je hoe je de Thermomix kunt gebruiken om verschillende gerechten en recepten te bereiden, variërend van soepen en sauzen tot deeg en desserts.

Naast het leren van de basistechnieken, zul je ook leren hoe je de Thermomix kunt aanpassen aan specifieke diëtaire behoeften en voedingsvoorkeuren. Je zult leren hoe je gezonde en voedzame gerechten kunt bereiden met behulp van verse ingrediënten en hoe je de Thermomix kunt gebruiken om voedingsstoffen te behouden tijdens het kookproces.

Daarnaast zal de opleiding ook aandacht besteden aan receptontwikkeling en menuplanning met behulp van de Thermomix. Je leert hoe je smaken kunt combineren, texturen kunt variëren en gerechten kunt presenteren die zowel visueel aantrekkelijk als smaakvol zijn.

Ingericht onder:

 • Keukenmedewerker
 • Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden
  • Variant:
   • Thermomix deel 1 40 lestijden
   • Thermomix deel 2 40 lestijden
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

Als keukenmedewerkers is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste en meest efficiënte keukenhulpmiddelen die ons werk gemakkelijker maken. Vandaag willen we graag de aandacht vestigen op een baanbrekend apparaat dat een revolutie teweegbrengt in professionele keukens over de hele wereld: de Thermomix!

De Thermomix is een multifunctionele keukenmachine die is ontworpen om jullie te ondersteunen bij het bereiden van heerlijke maaltijden en het optimaliseren van jullie werkprocessen. Deze module biedt jullie de kans om de Thermomix in actie te zien en te leren hoe je deze slimme keukenassistent optimaal kunt benutten.

Hier zijn enkele redenen waarom de Thermomix een waardevolle aanvulling is op jullie vaardigheden als keukenmedewerker:

 • Tijdbesparing: De Thermomix combineert meerdere functies in één apparaat, waardoor je tijd bespaart bij het uitvoeren van verschillende taken. Het kan mixen, hakken, kneden, koken, stomen en nog veel meer. Dit betekent minder tijd besteden aan handmatig snijden, roeren of controleren van de kooktijden, en meer tijd om je te concentreren op andere belangrijke taken in de keuken.
 • Efficiëntie: Met de Thermomix kun je gerechten bereiden met minimale inspanning. Het intuïtieve touchscreen en de voorgeprogrammeerde recepten maken het gemakkelijk om consistent heerlijke resultaten te behalen. Of je nu soepen, sauzen, desserts of zelfs deeg wilt maken, de Thermomix begeleidt je stap voor stap door het proces.
 • Veelzijdigheid: De Thermomix biedt een breed scala aan functies en accessoires, waardoor je de mogelijkheid hebt om een enorme verscheidenheid aan gerechten te bereiden. Van het pureren van babyvoeding tot het maken van zelfgemaakte pasta, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met de Thermomix kun je je creativiteit de vrije loop laten en nieuwe culinaire hoogstandjes ontdekken.
 • Gezondheid en voeding: Als keukenmedewerker is het belangrijk om gezonde en voedzame maaltijden te bereiden. Met de Thermomix kun je gemakkelijk gezonde ingrediënten verwerken en voedzame maaltijden creëren. Het stoomsysteem van de Thermomix behoudt de voedingsstoffen en smaken van de ingrediënten, waardoor je gezonde maaltijden kunt serveren die zowel heerlijk als voedzaam zijn.

We moedigen jullie aan om de module Thermomix te volgen, waar jullie hands-on ervaring zullen opdoen en leren hoe je dit geavanceerde keukenapparaat kunt gebruiken om jullie kookvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. De Thermomix is een waardevol hulpmiddel dat jullie carrière als keukenmedewerker zal versterken.

3

Wat na je opleiding?

Deze modules is slechts een onderdeel van een opleiding. Er zal enkel een deelcertificaat zijn. Geen certificaat. Je kunt ervoor kiezen keukenmedewerker af te maken en zo door te stromen naar hulpkok.

4

Inschrijven

Starten met de opleiding kan in september en februari.

Voor meer informatie kan je ook steeds terecht bij de coördinator Rudy Rampelberg (011 51 62 65 of Horeca@cursa.be)

Inschrijven

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.

Je kan vrijstellingen voor bepaalde modules krijgen op basis van:

 • Certificaat van een andere of gelijkaardige opleiding
 • Een toelatingsproef tijdens de eerste les

Een lijst van de verschillende tarieven per module kun je opvragen bij horeca@cursa.be

Schrijf je in voor een infomoment.

 • Professionele en praktijkgerichte opleiding
 • Door vakmensen met passie gegeven
 • Gezellig en fun – Sociale contacten
 • Je volgt onze lessen in vrij kleine groepen (min. 10, max 12 deelnemers). Kansen genoeg om jouw specifieke vragen te stellen. Bovendien leer je ook veel van elkaar. We houden het actief en praktijkgericht.
 • Je behaalt een certificaat
 • Samenwerking Hotelschool Hasselt

Info en inschrijvingen

Hasselt Hotelschool

Elfde-Liniestraat 22

3500 Hasselt (Hotelschool)

Avondonderwijs

Duurtijd

 • Eén basismodule werk je af in één semester. Je volgt dan om de 14 dagen één les van september tot januari of van februari tot juni.
 • Keuze uit verschillende dagen en locaties
Scroll naar boven