Heb je een tablet of smartphone gekocht en wil je er graag goed mee leren werken? Tijdens onze verschillende cursussen leer je het allemaal. Inclusief handige tips en weetjes van onze leraar!

1

Wat leer je?

  • Je toestel optimaal gebruiken
  • Web, e-mail, videogesprekken, agenda, contacten
  • Werken met computer: Microsoft Office
  • Met tablet/smartphone: gebruik van apps
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

leren werken met tablet/smartphone 1

Je hebt een Android tablet/Smartphone aangekocht, maar je wilt er wel wat meer mee doen dan surfen op het Internet. In onze cursus leren we je je toestel optimaal te gebruiken! Web, e-mail, videogesprekken, agenda, contacten; dit en nog veel meer. Van de eerste installatie en de synchronisatie met andere apparaten tot het gebruik van apps en de bespreking van nuttige tips en trucs: je leert het allemaal! Tijdens de lessen werk je op je eigen toestel. Moet je voor de cursus nog een toestel aankopen, dan geven we je hierover graag vrijblijvend advies.

Vereiste voorkennis: geen

leren werken met tablet/smartphone 2 

Met je toestel kan je nog veel meer dan wat je geleerd hebt in de cursus “leren werken met je tablet/smartphone 1”. In deze vervolgcursus beginnen we met het gebruik van de camera. Je leert hoe je je foto’s moet beheren en synchroniseren naar al je apparaten. Je leert je toestel te gebruiken als gps, hoe je je toestel kan lokaliseren en volledig kan wissen van op afstand bij diefstal, het maken van een back-up van al je gegevens, muziek op je toestel zetten … Tijdens de lessen werk je op je eigen toestel.

Vereiste voorkennis: Leren werken met Android tablet/Smartphone 1 gevolgd hebben of vlot met je toestel kunnen werken

leren werken met tablet/smartphone 3

Voor alles bestaat er wel een applicatie: spelletjes, de krant lezen, apps met reisgidsen, apps voor het boeken van een hotelkamer, voor het zoeken naar de goedkoopste vlucht, bezienswaardigheden, een dagboek voor je reisactiviteiten, apps met fiets- en wandelroutes,.. Of zoek je apps voor het organiseren en bewerken van je foto’s en het maken van leuke kaartjes en video’s? De lijst is eindeloos… Tijdens deze lessen bespreken we verschillende applicaties rekening houdend met de interesse van de cursisten. Je werkt op je eigen toestel.

Vereiste voorkennis: de cursus ‘Leren werken met tablet/smartphone 1’ gevolgd hebben of vlot  met je toestel kunnen werken.

3

Wat na je opleiding?

Na je opleiding kan je zelfstandig werken tablet en/of smartphone. Je kan dan kiezen voor een vervolgmodule of kiezen uit een andere opleiding binnen het aanbod Informatica.

Schrijf je in voor een infomoment.

  • 1 keer per week naar de les
  • Betaalbare cursussen
  • Praktijkgerichte cursussen
  • Erkend certificaat

Info en inschrijvingen

Bilzen

Wedersoet 3E

3740 Bilzen (Ferm)

Dagonderwijs

Borgloon

Stationsstraat 32

3840 Borgloon

Dagonderwijs

Lanaken

Koning Albertlaan 58 (Ingang via Maastrichterweg 100, tegenover de politie)

3620 Lanaken

Dagonderwijs

Lommel

Mudakkers 25

3920 Lommel (Campus X plus)

Dagonderwijs

Sint-Truiden

Tichelrijlaan 1

3800 Sint-Truiden

Dagonderwijs

Tongeren

Sacramentstraat 70

3700 Tongeren

Avondonderwijs

Duurtijd

Een cursus duurt gemiddeld 3 maanden (40 lestijden)

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Scroll naar boven