Als logistiek assistent ondersteun je het verplegend en verzorgend personeel in ziekenhuizen, woonzorgcentra of andere gezondheidsvoorzieningen.

1

Wat leer je?

  • Je leert hoe je het beste moet communiceren met de zorgvragers, basishoudingen in de huishoud- en zorgberoepen, EHBO alsook logistieke technieken staan op het programma. Ook leer je omgaan met de verschillende materialen en hoe je deze moet onderhouden.
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen
  • Tijdens de modules begeleide intervisie deel je praktijkervaringen en individuele leerproblemen met je medecursisten.
  • Je loopt in totaal minstens 280 uur stage in ziekenhuizen of woonzorgcentra. Het betreft hier 2 verschillende stageperiodes.
    Wij zorgen voor begeleiding en onderhouden de contacten tussen de school en praktijk- of werksituatie, we voorzien aangepaste opdrachten en we begeleiden je in je individueel leerproces. Je mag, indien gewenst, zelf je stageplaats kiezen.
3

Wat na je opleiding?

Als je alle modules van deze opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat Logistiek assistent in de zorg.

Er is geen voorkennis vereist om te mogen starten met deze opleiding. Heb je toch nog vragen of zit je met twijfels? Neem contact op met Lydia Roberti, coördinator van de zorgopleidingen, via lydia.roberti@cursa.be en zij helpt je graag verder.

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. De kostprijs van deze opleiding is 300€/semester. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld, dan betaal je uiteraard minder.

Schrijf je in voor een infomoment.

Info en inschrijvingen

Beringen

Alfred Habetslaan 17

3581 Beringen

Dagonderwijs

Genk

Halmstraat 12

3600 Genk

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Sint-Truiden

Tichelrijlaan 1

3800 Sint-Truiden

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Duurtijd

Het standaardtraject voor deze opleiding kan je bij ons volgen in dag- of avondonderwijs gedurende 1 semester.

Scroll naar boven