Ontdek de veelzijdige wereld van bakkerij met onze opleiding medewerker bakkerij in het volwassenenonderwijs. Leer essentiële vaardigheden zoals deegbereiding, bakprocessen en productpresentatie. Werk in bakkerijen, patisserieën of start je eigen zaak. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar een smakelijke carrière.

1

Wat leer je?

In de opleiding medewerker bakkerij in het volwassenenonderwijs leer je de basisvaardigheden van het bakkersvak. Dit omvat deegbereiding, baktechnieken, productieprocessen, hygiënevoorschriften en klantenservice. Je ontwikkelt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te werken als medewerker in een bakkerij of patisserie.

De opleiding Medewerker Bakkerij bestaat uit 7 modules:

 • Broden en harde luxe 80 lestijden
 • Gerezen bladerdeeg 80 lestijden
 • Taarten op basis van gistdegen 80 lestijden
 • Zachte luxe 80 lestijden
 • Beslagen 80 lestijden
 • Bladerdeeg 80 lestijden
 • Vet- en kookdegen lestijden
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

Welkom bij de opleiding Medewerker Bakkerij in het volwassenenonderwijs! Deze opleiding is speciaal ontworpen om je de nodige kennis en vaardigheden te bieden voor een succesvolle carrière in de bakkerswereld.

Tijdens de opleiding leer je de basisvaardigheden die essentieel zijn in een bakkerijomgeving. Je leert alles over deegbereiding, van het kneden en laten rijzen tot het vormgeven en bakken van verschillende soorten brood en banket. Daarnaast leer je ook over baktechnieken, zoals de juiste temperatuur- en bakprocedures.

Hygiënevoorschriften en voedselveiligheid zijn van groot belang in de bakkerswereld, en daarom besteden we ook aandacht aan deze aspecten. Je leert hoe je op een veilige en hygiënische manier werkt, zodat je producten van hoge kwaliteit kunt leveren.

Naast praktische vaardigheden besteden we ook aandacht aan klantenservice en communicatie. Je leert hoe je klanten op een vriendelijke en professionele manier kunt bedienen, en hoe je hun wensen en behoeften kunt begrijpen en vervullen.

De opleiding Medewerker Bakkerij biedt je een solide basis om te werken in een bakkerij, patisserie of zelfs om je eigen bakkerij te starten. Het is een kans om je passie voor bakken om te zetten in een beroep waarin je anderen kunt laten genieten van heerlijke bakkerijproducten.

We kijken ernaar uit om je te begeleiden op deze smakelijke reis en om samen je vaardigheden en kennis in de bakkerswereld te ontwikkelen. Aarzel niet om vragen te stellen en volop te profiteren van de mogelijkheden die deze opleiding biedt.

3

Wat na je opleiding?

Na elke geslaagde module ontvang je een officieel erkend deelcertificaat. Ben je geslaagd voor alle modules? Dan krijg je een officieel erkend certificaat

Per module ontvang je een deelcertificaat. Bij het succesvol afronden van de 7 modules ontvang je het eindcertificaat van Medewerker Bakkerij.

4

Inschrijven

Starten met de opleiding kan in september en februari.

Voor meer informatie kan je ook steeds terecht bij de coördinator Rudy Rampelberg (011 30 77 78 of Horeca@cursa.be)

Inschrijven

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.

Je kan vrijstellingen voor bepaalde modules krijgen op basis van:

 • Certificaat van een andere of gelijkaardige opleiding
 • Een toelatingsproef tijdens de eerste les

Een lijst van de verschillende tarieven per module kun je opvragen bij horeca@cursa.be

Schrijf je in voor een infomoment.

 • Professionele en praktijkgerichte opleiding
 • Door vakmensen met passie gegeven
 • Gezellig en fun – Sociale contacten
 • Je volgt onze lessen in vrij kleine groepen (min. 10, max 12 deelnemers). Kansen genoeg om jouw specifieke vragen te stellen. Bovendien leer je ook veel van elkaar. We houden het actief en praktijkgericht.
 • Je behaalt een certificaat
 • Samenwerking bakkerijschool Hasselt

Info en inschrijvingen

Hasselt Hotelschool

Elfde-Liniestraat 22

3500 Hasselt (Hotelschool)

Avondonderwijs

Duurtijd

De opleiding telt 560 lestijden en bestaat uit zeven modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding. Je kan ook kiezen om 1 of enkele modules te volgen.

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Scroll naar boven