Ontdek de dynamische wereld van fastfood met onze opleiding Medewerker Fastfood in het volwassenenonderwijs. Leer de essentiële vaardigheden voor het bereiden, presenteren en serveren van heerlijke fastfoodgerechten. Werk in restaurants, fastfoodketens of start je eigen onderneming. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar een smaakvolle carrière.

1

Wat leer je?

In de opleiding Medewerker Fastfood in het volwassenenonderwijs leer je een breed scala aan vaardigheden die nodig zijn in de fastfoodindustrie. Je leert over voedselveiligheid, hygiënevoorschriften en bereidingstechnieken voor fastfoodgerechten zoals hamburgers, frietjes, sandwiches, salades en meer. Daarnaast ontwikkel je ook vaardigheden op het gebied van klantenservice, teamwork en efficiënt werken in een fastfoodomgeving. Deze opleiding biedt een solide basis om te werken in fastfoodrestaurants, foodtrucks, cafetaria’s en andere eetgelegenheden die fastfoodservering aanbieden.

De opleiding “Medewerker fastfood” bestaat uit 2 modules:

 • Module Klassieke fastfoodgerechten 80 Lt
  Italiaans
 • Module Trendy fastfoodgerechten 80 Lt
  Streetfood
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

Het beroep ‘Medewerker fastfood’ wordt uitgeoefend in horecabedrijven (broodjeszaken, tavernes, cafetaria’s, filialen van fastfoodketens, tearooms, bedrijfskantines, strandpaviljoens, ijssalons, afhaal-en bezorgbedrijven e.d.). De medewerker fastfood werkt er zelfstandig aan de eigen taken en volgt de instructies op van de verantwoordelijke.

Deze opleiding geeft geen vrijstelling voor modules keukenmedewerker of hulpkok.

3

Wat na je opleiding?

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat Medewerker fastfood en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Medewerker fastfood.

Na elke geslaagde module ontvang je een officieel erkend deelcertificaat. Ben je geslaagd voor alle modules? Dan krijg je een officieel erkend certificaat.

4

Inschrijven

Starten met de opleiding kan in september en februari.

Voor meer informatie kan je ook steeds terecht bij de coördinator Rudy Rampelberg (011 30 77 78 of Horeca@cursa.be)

Inschrijven

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.

Een lijst van de verschillende tarieven per module kun je opvragen bij horeca@cursa.be

Schrijf je in voor een infomoment.

 • Professionele en praktijkgerichte opleiding
 • Door vakmensen met passie gegeven
 • Gezellig en fun – Sociale contacten
 • Je volgt onze lessen in vrij kleine groepen (min. 10, max 12 deelnemers). Kansen genoeg om jouw specifieke vragen te stellen. Bovendien leer je ook veel van elkaar. We houden het actief en praktijkgericht.
 • Je behaalt een certificaat
 • Samenwerking met Hotelschool Hasselt

Info en inschrijvingen

Hasselt Hotelschool

Elfde-Liniestraat 22

3500 Hasselt (Hotelschool)

Avondonderwijs

Duurtijd

De opleiding omvat in totaal 160 lestijden.

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Scroll naar boven