Als meubelstoffeerder kan je aan de slag bij een meubelstoffeerderij die bestaande meubels herstoffeert of een stoffeerafdeling van een bedrijf dat nieuwe meubels levert. Je gaat klassieke en moderne meubelen stofferen en brengt verschillende bekledingsmaterialen aan. Ook werk je zowel met handgereedschap als machines.

1

Wat leer je?

  • aanbrengen veren, singels en vulling op het meubelkarkas
  • onderdelen lijmen, nieten en vastschroeven
  • dichtnaaien van open naden van bekleding
  • verwijderen van oude bekleding/stof en vulsel
  • vervangen van beschadigde veringen
  • nieuwe stoffen snijden en vervolgens aanbrengen
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

Tijdens deze opleiding leer je alles over het hanteren van (stoffeer)gereedschappen, hand- en naaimachines en het uitvoeren van stoffeertechnieken. Je leert op een goede manier basismaterialen aanbrengen en op verschillende manieren afwerken met de diverse soorten bekledingsmaterialen.

Onze docent is actief in het beroepenveld en heeft jarenlange ervaring.  Hij geeft je tips en tricks mee en brengen je op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen in het werkveld. Hij leert jou de knepen van het vak.

Geen voorkennis vereist. Personen die al een voorkennis hebben kunnen via een toelatingsproef of bekwaamheidsattest een vrijstelling krijgen voor bepaalde basismodules.

Je betaalt voor een opleiding in een centrum voor volwassenenonderwijs 1,50€/ lestijd. Indien je recht hebt op een vrijstelling van inschrijvingsgeld (zie FAQ) betaal je uiteraard minder.

Deze cursus heeft instapmomenten in september en februari.

Info en inschrijvingen

Genk

Halmstraat 12

3600 Genk

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Scroll naar boven