Binnen de opleiding Realisaties dameskleding diep je vakkennis en kwaliteit meer uit. Deze opleiding is ideaal als je je professioneel verder wil ontwikkelen. We leren je hoe je patronen moet gebruiken en hoe je zelfstandig een ontwerp om kan zetten naar een bruikbaar kledingstuk. We begeleiden je naar efficiënt en zelfstandig werken.

1

Wat leer je?

 • Maat nemen en matentabel gebruiken
 • Patronen overnemen en uitraderen
 • Een knipplan maken, knippen en merktekens nemen
 • Het werkstuk pasklaar maken
 • Specifieke strijktechnieken
 • Leren werken met de overlocknaaimachine
 • Verschillende afwerktechnieken
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

ROK / PANTALON 120 Lt

Volgens de modetrends wordt er heel wat aandacht besteed aan de professionele en industriële afwerkingtechnieken van de rok en pantalon. Modebewust als je bent wens je een degelijke voorbereiding voor het maken van een perfect passende rok en pantalon. De essentie van deze cursus ligt in het verwerken van jouw maten in het patroon en het aanpassen aan modische details. Vanzelfsprekend maak je beide kledingstukken naar eigen wens, model en tempo, stap per stap en onder individuele begeleiding.

BLOES / JURK 120 Lt

Nu de bloes en de jurk terug van weggeweest zijn, wordt er in deze module dieper ingegaan op hun specifieke afwerkingen. Wat kan je verwachten? Vakkundige begeleiding bij het verwerken van alle mogelijke gegevens betreffende maten, modellen, tendensen en realisatietechnieken. Het eindresultaat is een modische blouse en jurk.

VRIJE TIJDSKLEDING 120 Lt

Wie kiest voor de module vrije tijd, kan heel verschillende kledingstukken maken in rekbare stoffen. Het accent wordt gelegd op materialenverwerking van o.a. fleece, stretch, …… Ook het patroon en zijn aanpassingen krijgen hier de nodige aandacht. Je leert diverse realisatietechnieken en werkt je fantasieën uit. Eigen ideeën en modetendensen geven deze module een uiterst brede waaier aan mogelijkheden.

FEESTKLEDING 120 Lt

Feestkleding mag niet ontbreken. In deze module leer je feestelijke stoffen verwerken in exclusieve modellen met aangepaste technieken

TAILLEUR / TWEESTUKS 120 Lt

Houd je van een hedendaagse uitstraling? Dan is de tailleur een favoriet in uw garderobe. Met een blazer maak je bijvoorbeeld aanvullend een passende rok of pantalon. Zo vraagt deze module een perfecte uitvoering van bijzondere afwerkingstechnieken.

JAS / MANTEL Dames 120 Lt

Wens je gestyled door het leven te gaan. Dan mag een jas of mantel niet ontbreken. Deze module start met een degelijke voorstudie van de realisatietechnieken. Ook hier staan perfecte pasvorm en bijzondere afwerkingstechnieken garant voor succes.

TWEESTUKS / MANTEL 120 Lt

Je hebt reeds alle facetten van het mode maken realisaties dameskleding geproefd en je hebt het attest van de modules tailleur/tweestuks en module jas/mantel dames behaald, dan kan je de cirkel rondmaken. Nu wordt het accent gelegd op het aanpassen van patronen in functie van stoffenverwerking en aanpas. Actuele trends vind je terug in zakken en kragen die afgeleid worden van de “ klassieke” voorkennis uit de vorige modules. Een perfecte aanpas staat centraal en geeft je kledingstuk een zeer professionele uitstraling.

3

Wat na je opleiding?

We bieden veel verschillende modules aan voor naaien. Heb je ze allemaal gevolgd en wil je graag nog bijleren? Maak dan een keuze uit onze andere creatieve opleidingen.

4

Inschrijven

Wil je deze opleiding volgen? Schrijf je in op het secretariaat van één van onze campussen

Inschrijven

Ben je minstens 16 jaar? Of ben je minstens 15 jaar en heb je de eerste 2 jaren van het secundair onderwijs achter de rug? Dan kan je inschrijven voor deze opleiding.

Om te starten met deze modules, heb je al een basiskennis of goede kennis nodig van naaien. Heb je die nog niet? Volg dan eerst onze basiscursus Leren naaien.

Wil je deze opleiding volgen? Schrijf je in op het secretariaat van één van onze campussen

(Alle informatie en prijzen op deze website zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen.)

Vragen over de kostprijs? Contacteer ons.

Schrijf je in voor een infomoment.

 • Praktische opleiding
 • Nuttige werkstukken
 • Ideaal als je je professioneel wil ontwikkelen
 • Veel verschillende modules mogelijk

Info en inschrijvingen

Bilzen

Wedersoet 3E

3740 Bilzen (Ferm)

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Genk

Halmstraat 12

3600 Genk

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Hasselt

Guffenslaan 78

3500 Hasselt

Avondonderwijs

Lanaken

Koning Albertlaan 58 (Ingang via Maastrichterweg 100, tegenover de politie)

3620 Lanaken

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Lommel

Mudakkers 25

3920 Lommel (Campus X plus)

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Sint-Truiden

Tichelrijlaan 1

3800 Sint-Truiden

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Tongeren

Sacramentstraat 70

3700 Tongeren

Dagonderwijs, Avondonderwijs

Scroll naar boven