Ben je organisatorisch en communicatief sterk? En wil je graag nog ruime kansen op de arbeidsmarkt? Kies dan voor deze opleiding. Je leert dossiers administratief opvolgen van A tot Z. Bovendien breid je je talenkennis (Engels, Frans, Nederlands) uit. Met een stage rond je tenslotte de opleiding af.

1

Wat leer je?

 • kantoorsoftware gebruiken
 • administratieve en logistieke ondersteuning bieden in een bedrijfscontext
 • digitale administratieve vaardigheden
 • zakelijk communiceren in het Nederlands, Engels en Frans
2

Je opleiding

Overzicht alle lessen

Als polyvalent administratief medewerker verricht je algemeen administratief werk binnen een organisatie. Je takenpakket is zeer gevarieerd: verwelkomen van klanten, ontvangst van bestellingen, het verwerken van inkomende post en telefonische contacten, organiseren en plannen van vergaderingen, tot zelfs het opstellen van verslagen en brieven.

Daarnaast ondersteun je ook andere personeelsleden binnen de organisatie door administratieve taken uit hun handen te nemen, bv. kopieën nemen, documenten klasseren, … Tot slot is ook je talenkennis belangrijk en zal je daarom leren zakelijk communiceren in het Nederlands, Frans en Engels.

Op het einde van je opleiding kan je je kennis omzetten in praktijk tijdens een stageperiode.

3

Wat na je opleiding?

Op het einde van elke module krijg je een deelcertificaat van de opleiding. Als je alle modules van de opleiding hebt afgerond, geeft dat recht op een certificaat Polyvalent administratief medewerker. Volg je deze opleiding in combinatie met AAV, dan behaal je tevens je diploma secundair onderwijs.

Na deze opleiding kan je onmiddellijk terecht op de arbeidsmarkt in een administratieve functie of als onthaalmedewerker in een kantoor, bij de overheid, op een school, … Maar je kan ook doorstromen naar een vervolgopleiding in het hoger onderwijs.

4

Inschrijven

Wil je deze opleiding volgen? Doorloop dan volgende stappen:

 1. Kom naar een infomoment. Hier krijg je alle informatie. We leggen je ook uit wanneer je vrijstellingsproeven kan afleggen om een vrijstelling te krijgen.
 2. Maak daarna een afspraak voor een gesprek bij onze trajectbegeleiding. Contacteer ons via:
  Genk: tweedekansonderwijs@cursa.be
  Hasselt: tkohasselt@cursa.be
 3. Na dit gesprek kan je je inschrijven bij de cursistenadministratie.
Inschrijven
 • Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.
 • Je hebt een basiskennis van Nederlands (minimum niveau B1/richtgraad 2.4 Nederlands)
 • Voor deze diplomagerichte beroepsopleiding moet je minstens 16 jaar zijn. Om dit te combineren met AAV, moet je minstens 18 jaar zijn of 18 jaar worden voor december van dat schooljaar.

Heb je al ervaring of voorkennis of werk je al in de administratie? Dan heb je misschien recht op vrijstellingen. Maak hiervoor een afspraak met de trajectbegeleiding. Contacteer ons via:
Genk: tweedekansonderwijs@cursa.be
Hasselt: tkohasselt@cursa.be

Je kan vrijstellingen aanvragen op basis van:

 • vorige rapporten;
 • attesten of getuigschriften van een andere of gelijkaardige opleiding;
 • ervaring;
 • vrijstellingsproeven.

Breng je jaarrapport van de school of de examencommissie mee. Je jaarrapport is een overzicht van je resultaten van dagelijks werk en examens van een volledig schooljaar. Let op: je jaarrapport mag niet ouder zijn dan vier jaar.

Je kan proeven afleggen om vrijstellingen te behalen. Op basis van je resultaten gaan we na welke modules je nog moet volgen. Je persoonlijk traject duurt dus niet langer dan strikt noodzakelijk.  Je kan hiervoor een afspraak maken nadat je een infosessie gevolgd heb. Meer informatie >>

Voor je start met de opleiding, kom je op trajectgesprek. Onze trajectbegeleiders stippelen samen met jou een traject op maat uit. Ze zijn er voor jou, ook als het wat moeilijker gaat.

Pas na het bijwonen van een infomoment of na een persoonlijk trajectgesprek kan je je inschrijven via de cursistenadministratie. Contacteer ons via:

Genk: tweedekansonderwijs@cursa.be
Hasselt: tkohasselt@cursa.be

Schrijf je in voor een infomoment.

 • Studeer af op 1 jaar of 1,5 jaar
 • Stage waarbij je alles in de praktijk kan brengen
 • Combineer Polyvalent administratief medewerker met de opleiding AAV en behaal je diploma secundair onderwijs

Info en inschrijvingen

Genk

Halmstraat 12

3600 Genk

Dagonderwijs

Hasselt

Guffenslaan 78

3500 Hasselt

Dagonderwijs, Afstandsonderwijs

Duurtijd

Deze opleiding wordt georganiseerd in dag-, avond-, of afstandsonderwijs. Je kan deze opleiding afronden op 1 jaar in dagonderwijs of op twee jaren in avond- of afstandsonderwijs.

Ook een traject op maat, waarbij je kiest hoeveel modules je opneemt, is altijd mogelijk.

Misschien heb je ook interesse in deze opleidingen?

Scroll naar boven